TTNet internet televizyonu için 140 milyon dolar yatırım yapacak

Güncelleme Tarihi:

TTNet internet televizyonu için 140 milyon dolar yatırım yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 00:00

’Vizyonet’ adıyla hizmet verecek olan internet televizyonu (IPTV) alanında 140 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıklayan TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, şu anda test aşamasında olan IPTV hizmetinin 2009 yılında halkın kullanımına sunulacağını söyledi.

TÜRKİYE’nin en büyük internet servis sağlayıcısı TTNet, internet televizyonu (IPTV) için 140 milyon dolar yatırım yapacak. TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, ’Vizyonet’ adı altında sunulacak IPTV hizmetinin şu anda test aşamasında olduğunu, 2009 yılında halkın kullanımına sunulacağını söyledi.

140 milyon dolar yatırım

İnternet televizyonu için toplamda 140 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını aktaran Yılmaz, üç yıl içinde internet televizyonu için 40 milyon dolar yatırım yapacaklarını, telefon kablosunun televizyona bağlanmasını sağlayacak kurulum kutusu için de 75 milyon dolar ek yatırım olacağını kaydetti.

Zengin içerik sunacak

Vizyonet’le Türkiye’nin devrim niteliğinde farklı yeteneklerde bir platforma sahip olacağını ifade eden Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Vizyonet’le evlerdeki telefon kablosuyla televizyon yayınları alınabilecek. Bu, 5 milyon 250 bini aşkın genişbant internet (ADSL) abonesinin yararlanacağı ek bir hizmet olacak. Televizyon yayıncılığında devrim yapacak. ’Seç ve izle’, kaçırılan yayınların sonradan takibi, interaktif hizmetleri içeriyor. Vizyonet üzerinden zengin içerik alınabilecek."

ADSL abonesi 6 milyon olur

Genişbant internet aboneleri hakkında da bilgi veren Tahsin Yılmaz, 5 milyon 250 bin olan ADSL abone sayısını yıl sonunda 5.6 milyona çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Gelecek yılki abone hedeflerini 6 milyon olarak açıklayan Yılmaz, şunları söyledi: "Özel tüketim vergisinin kaldırılması durumunda abone sayımız daha artar. Doğrudan oluşacak yüzde 10’luk fiyat farkı tüketiciye yansıtılır. Ancak küresel finansal krizin olumsuz etkilerini görmeye başladık. Abonelikleri erteleme ve iptal olayları yaşıyoruz. Ama hala Türk halkının haberleşme için daha fazla harcama yapabileceğini düşünüyoruz. En azından istatistikler bunu gösteriyor."

Bilgisayarlaşma şart

Türkiye’de internet kullanım oranlarına hane halkı bazında bakmak gerektiğini, bir evde en az dört kişinin internet kullandığı düşünüldüğünde Türkiye’de internet kullanıcısı sayısının 25 milyona ulaştığına da işaret eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa’da hane halkında internet kullanımı yüzde 55, Türkiye’de ise yüzde 32. Bunun artması için bilgisayarlaşmanın artması gerekiyor. Sektörde herkes bilgisayarlaşmanın yüzde 80’lere çıkması konusunda mutabakat sağladı. Artık Türkiye’de, su ve elektrik aboneliği olmayan ev bulunmuyor, internet de gelecekte aynı olacak. Türk ailesini internete yakınlaştırmamız gerekiyor."

Pazar payımız yüzde 94 oldu

TTNET
Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, sektördeki rekabete de değinerek, şu anda yüzde 94 olan pazar paylarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sektöre yatırım yapmak isteyenleri takdirle takip ediyorum. Kaynak aktarıp, yatırım yapıyorlar. İnternet hizmeti vermede üç model var. Birincisi al-sat modeli, ikincisi toptan veri akış erişimi burada yatırım yapmak gerekiyor. Üçüncüsü de yerel ağın paylaşıma açılması. Herkes al-sat modelini bırakıyor. Türkiye’de pazarı büyütmek hepimizin görevi. Bu da engeller koymakla değil, işbirliği ile olur."

E-faturayla 3 milyon YTL tasarruf yapılacak

TAHSİN
Yılmaz, kağıt faturayı ortadan kaldırarak elektronik fatura uygulamasına başladıklarını belirterek, "Eylül ayından itibaren 5 milyon 250 bin abonelerine e-fatura göndermeye başladık, aralık ayından sonra da kağıt fatura göndermeye son vereceğiz. Bu sayede 3 milyon YTL tasarruf yapılacak. Yapılan bu tasarruf da sosyal sorumluluk projelerine harcanacak" dedi.

7 milyon öğrenciye e-posta adresi açılıyor

VİTAMİN
projesi dışında okullara yönelik yeni projeleri olduğu bilgisini veren Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile dördüncü sınıftan itibaren her öğrenciye bir e-posta adresi vereceğiz. Üç yıl içinde 7 milyon e-posta adresine ulaşılacak. Bu Türkiye’de hostingi en fazla olan e-posta sayısı olacak. Biz bu projeyi MEB’e hibe ediyoruz. Bu e-posta’lar filtrelenerek öğrencileri zararlı içerikten de koruyacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!