TSMF'den HSCB Bank'a onay

Güncelleme Tarihi:

TSMFden HSCB Banka onay
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2001 22:26

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TSMF), Demirbank’ın satış prosedürü çerçevesinde, bu banka için teklif vermiş bulunan yatırımcılardan HSCB Bank plc’nin teklifini değerlendirmeye elverişli buldu.

TMSF’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirbank tüzelkişiliği bilançosunun yaklaşık üçte birini almayı teklif eden HSCB Bank, Bankayı Türkiye’deki HSCB Bank A.Ş ile birleştirecek.

Söz konusu yatırımcı kuruluş ile imzalanacak "Gizlilik taahhütnamesi" çerçevesinde başlanacak hisse satış ve devir sözleşmesi üzerindeki görüşmelerin 2 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Açıklamada, Demirbank’ın satışına başlanılmasının, güçlü ekonomiye geçiş programının ana unsurlarında biri olan bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılması ve TMSF bünyesinde yer alan bankaların en az toplumsal maliyetle sisteme kazandırılması açısından önemli bir aşama olduğu vurgulandı.

SÜMERBANK

Öte yandan, açıklamada, Fon bünyesinde bulunan Sümerbank’ın satışı ile ilgilenen Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) bu bankada gerekli incelemeleri yapması ve teklifini hazırlaması konusunda 22 Haziran tarihine kadar süre verildiği hatırlatıldı.

Bu sürenin tamamlanmasına müteakip OYAK’ın verdiği teklifin 25 Haziran 2001 tarihinde TMSF’ye teslim edildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, OYAK tarafından sunulan teklifin Fon tarafından detaylı incelenebilmesi ve gerekli analizlerin yapılabilmesi için 19 Temmuz 2001 tarihi olarak belirlenen değerlendirme süresinin Sümerbank hisselerinin satışı konusunda alıcıyla yapılan görüşmeler ile teklife ilişkin değerlendirmelerin henüz sonuçlanmaması nedeniyle, bu teklife ilişkin karar verme süresi 27 Temmuz 2001 tarihine kadar uzatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!