TSKB, Avrupa’nın 3 milyar Euro’luk KOBİ Fonu’na giriyor

Güncelleme Tarihi:

TSKB, Avrupa’nın 3 milyar Euro’luk KOBİ Fonu’na giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 00:00

Türkiye’nin ilk özel yatırım ve kalkınma bankası olan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Avrupa Yatırım Bankası’nın girişim sermayesi ayağını oluşturan Avrupa Yatırım Fonu’na (AYF) ortak oluyor.

TSKB, Avrupa Yatırım Fonu’na yüzde 0.15 oranında ortak olmasına yönelik talebinin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nca (BDDK) uygun görüldüğü bildirildi. AYF, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Yatırım Bankası’nın başlıca ortakları olduğu ve KOBİ’lerle, gelişimi desteklemeye odaklanan bir kurum olarak öne çıkıyor.

3 MİLYAR EUROLUK FON YÖNETİYOR: Lüksemburg’da kurulu olan ve KOBİ’lerin geliştirilmesinde Avrupa’daki lider kuruluş olan AYF, fonların fonu olarak 3 milyar Euro tutarında fon yönetmekte olup, KOBİ’lere 10 milyar Euro tutarında garanti taahhüt etmiş durumda. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik statüsünde geçtiğimiz yıl yaşanan değişimden sonra ülkemizdeki faaliyetlerini artırma kararı alan AYF’ye ortaklık, ancak ana pay sahibi Avrupa Yatırım Bankası’nın (AYB) onay ve teklifiyle oluyor. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Halil Eroğlu da ortaklıkla ilgili olarak, "AYF ile olan ortaklığımız, KOBİ’lere yeni finansman imkanları sağlarken Bankamızın Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Yatırım Fonu ile olan ilişkilerine de farklı ve yeni bir boyut kazandıracak" diye konuştu. AYF Başkanı Jack Carpenter da "AYF Türkiye’deki faaliyetlerini daha da artırmayı taahhüt ediyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!