TSE yeni personel alacak

Güncelleme Tarihi:

TSE yeni personel alacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 10:39

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), sınavla toplam 72 kadrolu personel alacak.

Haberin Devamı

TSE'nin personel alımına ilişkin ilanı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre merkez ve taşra birimlerinde istihdam edilmek üzere 41 mühendis, 12 memur, 16 tekniker ve 3 avukat alınacak.

Adaylarda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 21 Eylül 2008 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme sınavlarından (2008-KPSS Lisans ve 2008 KPSS ortaöğretim/ön lisans) birine girmiş ve bu sınavlardan lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları şartı aranacak. Lisans mezunları adaylar içinse Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme sınavının (KPSS) yabancı dil bölümünden (İngilizce, Almanca ve Fransızca) en az 42 (yüzde 70) soruya doğru cevap vermiş veya Kamu Personeli Yabancı Dil sınavından (KPDS 2007, 2008 ve 2009 yıllarındaki sınavlar) en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya geçerlilik süresi dolmamış olmak kaydıyla TOEFL IBT sınavından 65 ve üzeri, TOEFL PBT Sınavından 470 ve üzeri puan almış olmaları istenecek.

Haberin Devamı

Atamalar için başvurular, 23 Kasım 2009 tarihinden 7 Aralık 2009 günü mesai saati bitimine kadar Türk Standardları Enstitüsü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına yapılacak.Adaylar sadece bir kadro için başvuruda bulunabilecek. Birden fazla kadro için başvurulması halinde, başvuruların her ikisi de geçersiz sayılacak, bu durumdaki adayın ataması yapılsa dahi iptal edilecek.

SINAV ŞEKLİ

Sınav, sözlü-sınav ve mülakat şeklinde Ankara'da TSE'de gerçekleştirilecek. Başvuruda bulunan adaylar, öğrenim durumlarına uygun KPSS puanlarına göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak sıralamaya tabi tutulacak ve her bir dalda alınacak eleman sayısının 4 katı aday sınava girmeye hak kazanacak. Ancak son sıradaki adayla aynı puanı almış olanlar da sınava katılmaya hak kazanacak. Sıralama sonucunda sözlü sınav-mülakata katılmaya hak kazananların isimleri ile sınavın tarihi TSE'nin http://www.tse.org.tr web-sitesinde ilan edilecek.Sınavı asil ve yedek olarak kazananlar, TSE'nin aynı sitesinde ilan edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!