Trump’tan Google’a kesilen cezaya sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Trump’tan Google’a kesilen cezaya sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 16:49

ABD Başkanı Donlad Trump, Avrupa Birliği’ni (AB), "Google cezası üzerinden ABD’den faydalanmakla" suçladı.

Haberin Devamı

TRUMP resmi Twitter hesabI üzerinden yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Size söylemiştim; Avrupa Birliği daha yeni, bizim büyük şirketlerimizden biri olan Google’den 5 milyar dolar tokatladı. Avrupa Birliği gerçekten Google cezası üzerinden ABD’den faydalanıyor; ama bu uzun sürmeyecek."

Avrupa Birliği, teknoloji şirketi Google, Android mobil işletim sistemini, rakiplerini engellemek için kullanarak rekabet kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla açtığı dava sonucunda dün 4.34 milyar euro (5.04 milyar dolar) ceza kesti. Komisyon, Google 2017 Haziran ayında da 2.4 milyar euro (2.8 milyar dolar) ceza kesmişti.

Komisyon, Google’dan rekabet kurallarını ihlallerine 90 gün içinde son vermesini, aksi durumda ana şirket Alphabet’in günlük küresel kazancının yüzde 5.0’ine kadar ek ceza kesileceği uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

AB ayrıca, Google’ın, Android cihazların rakibi Apple’a yönelik argümanlarını da, daha yüksek fiyatlar ve kullanıcılara yüklediği maliyetler nedeniyle kabul etmedi.

Avrupa Birliği iki yıl önce tüketicilerin Online'daki haklarını savunan bir şirketler koalisyonu olan Fair Search'ün şikayeti üzerine Androide karşı bir soruşturma başlatmıştı. Fair search başta Kayak, Expedia, TripAdvisor gibi seyahat arama motorları tarafından kurulmuş, sonrasında Microsoft da koalisyona katılmıştı. 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!