Trump, Fed üyeliğine Moore'u aday gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Trump, Fed üyeliğine Mooreu aday gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2019 07:50

ABD Başkanı Donald Trump, Fed'in politikalarını eleştiren Moore'u Fed yönetim kurulu üyeliğine aday gösterdi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, muhafazakar bir ekonomi yorumcusu ve şu anki Fed Başkanı Jerome Powell yönetimindeki para politikasını eleştiren Stephen 
Moore'u ABD Merkez Bankası (Fed) yönetim kurulu üyeliğine aday gösterdi. 

Moore geçen yıl bir radyo söyleşisinde Powell "ekonomiyi alt üst ettiği" için Trump'ın Powell'ı görevden alacak gerekçesi olduğunu ifade etmişti. 

Moore adaylığı dünyanın en büyük ekonomisinin para politikasını belirleyen kurula göreneklere uymayan ve kararlarına şüpheyle yaklaşan bir üyenin yerleşebileceğini gösteriyor. 

Trump, hafta sonu gezisi için gittiği Florida'da gazetecilere, "Moore'u Fed'e aday göstereceğim. (Moore) Fed'de harika olacak" dedi. 

Trump'ın açıklamasından sonra Moore, Cuma günü Bloomberg televizyonda katıldığı söyleşide Trump'ın politikalarına yakın bağları olması ve destek vermesine rağmen "bağımsız bir ses" olduğunu söyledi. Moore, "Aksatıcı" bir kişi olmak istemediğini ancak "Amerika'nın olabildiğince hızlı büyüdüğünden emin olmak 
için" Powell ile yakın çalışmak istediğini söyledi. 

Moore, Powell'ın ve diğer Fed üyelerinin Aralık ayında faiz oranlarını yükselterek "büyük bir hata yaptıklarını" ifade ederek, kovulmalarına istemesini ise "muhtemelen öfke zamanında yazılmış" ifadeler olarak nitelendirdi. 

Moore, Fed'in faiz oranlarını düşürmesi gerekip gerekmediğini sorulduğunda emin olmadığını söyledi. Muhafazakar düşünce kuruluşu Heritage Foundation düşünce kuruluşuna katılmadan önce Moore, Wall Street Journal'da köşe yazarlığı, Trump'ın başkanlık seçimleri çalışmasında yaptı. Moore'un George Mason Üniversitesi'nden ekonomi üzerine yüksek lisans derecesi bulunuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!