TRT, 66 maç verecek kulüpler 34.2 milyon dolar kazanacak

Güncelleme Tarihi:

TRT, 66 maç verecek kulüpler 34.2 milyon dolar kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:00

Türkiye Kupası’nın televizyon yayını ve isim hakkını yıllık 17 milyon 100 bin dolara TRT aldı. Yılda 33 maç yayınlayacak olan TRT, kulüplere iki sezon boyunca 34 milyon 200 bin dolar ödeyecek. TRT, kupanın isim hakkını başka bir şirkete satabilecek.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Kupası müsabakalarının televizyondan yayın ve isim hakkını Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) aldı. Kapalı zarf usulüne göre gerçekleştirilen ihalede TRT, yıllık “17 milyon 100 bin TL ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) payını” teklif ederek yeni yayıncı oldu. Yayıncı kuruluş 33 maçın (iki yılda 66 maç) yayın hakkını alırken, maç başına 518 bin dolar para ödeyecek ve kupanın isim hakkını da başka bir şirkete satabilecek. TRT, 2 yıl boyunca kulüplere toplam 34 milyon 200 bin dolar dağıtacak.

Yüzde 30’luk artış

Geçen 4 yıl boyunca Digitürk’ün elinde olan kupanın yayın ve isim hakkı bu yıl son buldu. Türkiye Kupası’nda mücadele eden 20 takıma yılda 13 milyon 250 bin dolar dağıtan Dijitürk, kupanın isim hakkını da Fortis’e satmıştı. Yeni yapılan ihaleye göre Türkiye Kupa’sında mücadele edecek kulüplerin kasasına bu yıl yüzde 30 artışla toplam 17 milyon 100 bin dolar para girerken, TFF’de bu ihaleden yılda 2 milyon dolara yakın para kazanmış olacak.

Marka değeri yükseliyor

İhalenin son derece şeffaf ve Türk futboluna yakışır düzeyde olduğunu belirten Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye Kupası, Türk futbolunun en önemli değerlerinden biri. Son yıllardaki çalışmalarla yeniden marka değeri yükselen bu organizasyonun önemi son ihale ile birlikte bir kez daha ortaya çıktı. Yayın ve isim hakkı toplam tutarının yeni ihale ile birlikte artarak kulüplerin kazancının yüzde 30 yükselmesi, Türk futbolunda sağlanan güven ortamının bir eseridir. Böyle bir ortamda futbolumuza ayrılan kaynağı artırarak, kulüplerimizin çok daha fazla para kazanmasını sağlamak bizlere de gurur veriyor. Bu rakama çıkan TRT’ye, federasyon ve kulüplerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni sezonda kulüplerin Türkiye Kupası’ndan kazanacağı para da önemli miktarda yükselecek.

Geçen sezon kupa parası nasıl dağıtılıyordu

Gruplara kalan her takıma 86 bin dolar ödendi.
Burada galip gelen her takım 100 bin dolar kazandı.
Gruplarda berabere kalanlara 50’şer bin dolar verildi.
Çeyrek final biletini alan takıma 300 bin dolar ödendi.
Çeyrek finalde her galibiyet için 150 bin dolar verildi.
Yarı finale kalan takım kasasına 300 bin dolar koydu.
Yarı finalde her galibiyete 200 bin dolar ödendi.
Finale kalan takımlar da 350 bin dolar kazandı.
Kupayı kaldıran kulüp 650 bin dolar 2’inci olan takım 300 bin dolar aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!