Trenlerin konumu “Galileo” ile belirlenecek

Güncelleme Tarihi:

Trenlerin konumu “Galileo” ile belirlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 15:14

Siemens, gelecekte trenin konumunu uyduyla belirleyecek olan navigasyon sistemi “Galileo”yu Almanya'daki Weberg-Wildenrath Test Merkezi'nde test etmeye hazırlanıyor.

Siemens'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, gelecekte, trenlerin uydudan sağlanacak konum bilgisiyle çalışan sistemlerle donatılmasını sağlayacak Galileo'nun testlerinin, 2010 yılında başlaması, sistemin 2013 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

RWTH Aachen Üniversitesi tarafından yürütülen “railGate” adlı proje, Alman Aerospace Centre (DLR) tarafından Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığınca (BMWi) sağlanan fonlarla finanse ediliyor. Siemens, projeye testlerini gerçekleştirerek destek veriyor.

“railGATE” projesi, gerçek Galileo sinyali kullanılabilir duruma gelmeden önce, potansiyel müşterilere demiryolu taşımacılığı alanında yenilikçi uygulamaları test etme olanağı vermek için başlatıldı.

Amaç, gelecekteki Galileo uydu sisteminin demiryolu taşımacılığındaki potansiyel uygulamalarını araştırmak ve daha güvenilir hale getirmek olarak belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!