Transtürk hissesi fesih haberi sonrasında taban oldu

Güncelleme Tarihi:

Transtürk hissesi fesih haberi sonrasında taban oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 09:41

Haftasonu Acun Ilıcalı ile Faruk Süren’in sahibi olduğu Transtürk Holding arasında hisse devri anlaşması feshedilmesi haberinin açıklanmasının ardından, şirketin hissesi Borsa İstanbul'da en çok değer kaybeden hisse olarak güne başladı. Transtürk hissesi yüzde 19,35 kayıpla 1 liraya geriledi.

Haberin Devamı

Hisse anlaşmasının duyurulduğu tarihten bu yana Transtürk Holding hisseleri 6 kattan fazla değer kazanarak 1.24 TL'ye kadar çıkmıştı. 

YAKIN İZLEME PAZARINDA

Transtürk hissesi eski adı Gözaltı Pazarı yeni adı ise Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görüyor.

Yakın İzleme Pazarında Alım-Satım İşlemleri 09:30, 12:25, 13:25, 17:25, 17:35 Saatlerinde (Beş defa)gerçekleşiyor.

Borsa İstanbul'daki yeni düzenlemeler öncesinde günde sadece iki kez işlem gerçekleşebiliyordu.

Hisse belirli saatler arasında sadece 5 dakika işlem görebiliyor.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA HAFTASONU GELDİ

Anlaşmanın feshedilmesine yönelik Transtürk Holding KAP’a şu açıklamayı yapmıştı:

"20.11.2015 tarihli özel durum açıklamamızda özetle, Şirketimiz pay sahipleri Star Holding A.Ş. ile Faruk Erol Süren'den alınan yazıda Transtürk Holding A.Ş.'nde (şirket) sahibi oldukları Borsada işlem görmeyen, (A) grubu, imtiyazlı, 1 Kuruş nominal değerli, toplam 3.547 adet hamiline yazılı payların tamamının, sözleşmedeki şartların gerçekleşmesi koşulu ile Acun Ilıcalı'ya devredilmesi konusunda 20.11.2015 tarihinde Pay Devri Sözleşmesi imzaladıkları bilgisine yer verilmişti. Bu kere Şirketimiz pay sahipleri Star Holding A.Ş. ile Faruk Erol Süren'den 19.02.2016 tarihinde alınan yazıda, Pay Devri Sözleşmesindeki şartların sağlanamayacağının anlaşılması nedeniyle, 19.02.2016 tarihinde Pay Devir Sözleşmesinin karşılıklı olarak feshine karar verildiği Şirketimize bildirilmiştir. Ortaklarımızın bilgisine sunulur."

Haberin Devamı

FARUK SÜREN HÜRRİYET'E KONUŞTU

Uzun zamandır gözaltı pazarında bulunan Transtürk’ün geçen kasım ayında Acun Medyaya satışının yarattığı heyecan haftasonu gelen anlaşmanın feshi haberiyle son buldu.

Transtürk’ün sahibi Faruk Süren, “İyi bir fırsattı olmadı. Ama vazgeçmedim, önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!