Trabzon'un yeni gözdesi Sera Gölü

Güncelleme Tarihi:

Trabzonun yeni gözdesi Sera Gölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 10:54

Trabzon'un Uzungöl'le birlikte önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Akçaabat'taki Sera Gölü yeni gözde oldu.

Haberin Devamı

Uzungöl ve Trabzon yaylaları Arap turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyordu. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasına Sera Gölü'de eklendi. Şehir merkezine 10, Akçaabat sahile ise sadece 3 kilometre mesafedeki muhteşem manzaraya sahip göl ve etrafı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü önemli çalışmalar yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Trabzon'da, turizm belgeli 51 otel bulunurken, özellikle Arap turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle Türkiye'deki turizm pastasından son yıllarda en büyük payı alan illerin başında Trabzon geliyor. Göl, deniz, Trabzon ve doğa manzarasına sahip bakanlık destekli yapılan Sera Lake Resort oteli bölgeye yeni bir iğme kazandırmış. Bölgenin ilk ve tek oteli olan Sera Lake Resort yeni açılmasına rağmen başta Arap turistler olmak üzere Rusya, İran, Belarus, Gürcistan, Almanya, Kanada, Fransa, İtalya, Avusturya, İngiltere gibi ülkelerden yoğun ilgi görüyor. Bölgenin doğal yapısı da gözönünde bulundurularak yapılan otel bir ana bina, dört villa şeklinde dizayn edilmiş. Kalabalık aileler, arkadaş grupları için de alternatif oda ve konaklama hizmetleri sunulan olağanüstü doğal güzelleri sunuyor turistlere

Haberin Devamı

KARADENİZ BÖLGESİ YENİ GÖZDE

Trabzon'da tarihi mirasa verilen önemin ve ulaşım imkânlarının gelişmesi, gelen turist sayısını arttıran en büyük etkenler olmuş. Karadeniz Bölgesi'ne gelen turistlerin büyük bir çoğunluğu yapılan araştırmalarda, başta Sümela Manastırı ve Uzungöl olmak üzere, Trabzon'u tercih ediyordu. Şimdi bu ziyaret edilen bölgelere Akçaabat'ta bulunan Sera Gölü'de eklendi. Trabzon'un Uzungöl'le birlikte önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Sera Gölü'ne yapılan düzenlemelerle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya başladı. Akçaabat Belediyesi ile birlikte bakanlığın yaptığı düzenlemeler de bölgenin cazibesini arttırdı. Bakanlık desteğiyle yapılan bölgenin doğasına uygun ahşap kaplamalı oteli Sera Lake Resort'ün Trabzon, deniz, doğa ve vadi manzaralı olması yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Trabzonun yeni gözdesi Sera Gölü


Haberin Devamı

DÖRT DÖRTLÜK HİZMET
Çaykara'daki Uzungöl'den sonra yörenin en fazla ilgi gören doğal güzellikleri arasında yer alan Sera Gölü'üne ilgi hem işletme sahiplerini de memnun ediyor. Trabzon'a olan turist ilgisi işletme sahiplerinin de değişmesine neden olmuş. Uzungöl, yaylalar ve Sümele Manastırı'ndan sonra Sera Gölü'ne olan rağbetten memnun olduğunu belirten Sera Lake Resort'un sahibi Yahya Özad'ı da memnun etmiş. Yerli ve yabancı turistlerin Trabzon'dan memnun ayrılmaları için gecesini gündüzüne katıyor. Arapça, İngilizce, Fransızca, Rusça bilen rehberler adeta dört dönüyor hem otelde hem de bölgede. Havalimanı transferi, bölgenin tanıtımı ve diğer turizm alternatifleri de anlatılıyor turistlere. Özellikle Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turist akın ediyor. Bu görüntü Akçaabat ve Trabzon turizmi adına büyük bir potansiyel oluşturmuş bile.

Haberin Devamı

HEYELANLA OLUŞAN DOĞAL GÜZELLİK

Trabzon'a gelen turistlerin önceliği Uzungöl ve Sümela Manastırı'ydı. Ardından şehir merkezi, Ortahisar, Meydan civarına, Atatürk Köşkü'ne, Memişağa Konağı'na, Akçaabat Orta Mahalle'ye ve Sera Gölü'ne uğrayarak gezilerini devam ettiriyor. Dünyadaki iklim değişikliğinden en az etkilenen il olarak da Trabzon Arap ülkeleri insanlarının turizm tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Göl, aşırı yağış sonucu 21 Şubat 1950 Salı günü Derecik Vadisi yamaçlarından kopan büyük kayaçların vadi tabanını tıkaması sonucu oluşmuş. Heyelan nedeniyle yaklaşık 67 yıl önce oluşan göl şimdi Trabzon için en önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi.

Haberin Devamı

AB STANDARTLARINDA İNŞA EDİLDİ

Sera Lake Resort Hotel bölgenin yaz kış çalışacak şehir merkezine en yakın dağ manzaralı tek oteli. Doğa ile iç içe Yemyeşil dağlar, eşsiz sera gölü manzarası ve masmavi deniz manzarasına sahip Sera Lake Resort Hotel, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteğini de arkasına alarak AB standartlarında tescilli bir tesis olarak inşa edildi. Tesisin bütün odaları balkonlu olma özelliğinin yanında bütün odalar göl, deniz ve yemyeşil dağ manzarasına sahip.

Trabzonun yeni gözdesi Sera Gölü


2017 TURİST HEDEFİ 2 MİLYON

Otelde konaklamaya gelen yada restoran hizmetinden yararlanmak isteyen müşterileri güler yüzlü eğitimli personel karşılayarak kusursuz ve kaliteli bir tatil geçirmelerini sağlıyor. Kayganası, kuymağı ve sahanda köy yumurtası başta olmak üzere sizi geldiğinize pişman etmeyecek bir kahvaltı yapacaksınız. Yerel veya dünya mutfaklarından hazırladıkları enfes lezzetli yemeklerin tadına bakacaklar. Trabzon'da 2017 Turist Hedefi Trabzon'a 2016 yılı Eylül ayı itibariyle 745 bin 750'si yerli, 306 bin 700 yabancı olmak üzere 1 milyon 52 bin 450 turist gelirken, 2017 yılınında bu sayı en az 2 milyon olması bekleniyor. Trabzon'a gelen yabancı turist sayısı bakamından Arap turistler ilk sırayı alırken Rusya, İran, Belarus, Gürcistan, Almanya, Kanada, Fransa, İtalya, Avusturya, İngiltere gibi ülkeler şehre gelerek tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti. Turist sayısı her sezon yükseliyor.

BAKMADAN GEÇME!