Toyota, yan sanayideki grev yüzünden Çin’de ‘mola’ verdi

Güncelleme Tarihi:

Toyota, yan sanayideki grev  yüzünden Çin’de ‘mola’ verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Japon otomobil üreticisi Toyota Motors, plastik parça tedarikçisinin fabrikasında gerçekleşen büyük grevin ardından, Çin’deki ana fabrikasındaki üretimi durdurduğunu açıkladı.

Şirketin sözcüsü Ririko Takeuchi, Tianjin’deki Toyota fabrikasının 420 bin araç üretme kapasitesine sahip olduğunu ve hafta sonu boyunca kapalı kalacağını belirtti. Diğer yandan Çin ekonomisinin büyümesindeki en büyük etkenlerden biri olan ve sayıları 130 milyon kişiyi bulan iş gücü arasındaki artan memnuniyetsizlik Pekin hükümetinin meşruiyetini baltalama ve ülkenin düşük maliyetli işçi merkezi olma avantajıyla kazandığı rekabetçiliğini sarsma tehdidi yaratıyor.
Hükümet haberleri engelliyor
İstikrardan ödün vermek istemeyen ve ülkede zengin ve fakir arasıdaki uçurum her geçen gün biraz daha artarken, yaşam standardı açısından standardın en altında yer alan bu çalışanlarının hayatlarını daha güzel bir hale getirebileceklerini söyleyen Çinli liderler ise işçilerin grevlerinin yerel medyada yer almasını engelliyor. Diğer bir Japon otomobil üreticisi Honda’nın Çin’in güneyindeki yedek parça fabrikasında geçen haftadan bu yana grev sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!