Toskay: Doların düşmesi olumsuz olur

Güncelleme Tarihi:

Toskay: Doların düşmesi olumsuz olur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2002 14:14

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Tunca Toskay, ABD Doları fiyatının düşebileceği kadar düştüğünü bildirerek, "daha aşağıya düşmesi ekonomi açısından olumsuz olur, çünkü, ülkemizde enflasyon halen yüksek" dedi.

Abant'ta Turizm, Ekonomi, Bilimsel Araştırma ve Tanıtma Merkezi (TEBİAT) tarafından düzenlenen "yeni dönemde yeni yapılanmalar çerçevesinde inşaat sektörü" konulu toplantıya katıldı.

Bakan Toskay, dolardaki düşüşün Türkiye'deki ihracat sektörünü sıkıntıya soktuğunu, ihracatçıların doların düşüşü nedeniyle TL bazında sıkıntı yaşadığını söyledi.

Bakan Toskay, "ihracatçılar, dolar yüksekken ihracat yaptılar, doların düşüşü devam ederse, ödemeler dolar bazında olduğu için bu sıkıntı büyüyecek" diye konuştu.

Devlet Bakanı Toskay, dolarda yaşanan düşüşe değinerek, "dolar düşebileceği kadar düştü, daha aşağıya düşmesi ekonomi açısından olumsuz olur, çünkü, Türkiye'de enflasyon hala yüksek" dedi.

"ÜÇ YENİ STRATEJİ"

Devlet Bakanı Toskay, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın 2005, 2010, 2023 dönemlerine ait üç yeni dış ticaret stratejisi hazırlığını anlatarak, "önümüzdeki günlerde bu çalışmalar tamamlanacak ve hayata geçirilecek. Örneğin bir grup işadamımız, Ukrayna ile ticari iş görüşmeleri başlattılar, bu görüşmeleri biz de destekleyeceğiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!