Torunu alerji olunca marka yarattı

Güncelleme Tarihi:

Torunu alerji olunca marka yarattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 19:55

HEM dünyada hem de Türkiye’de çevre ve doğa dostu ürünler üretmek hızla yaygınlaşıyor. Glohe Grup da 2013 yılında tamamen doğal sabun, kişisel bakım ürünleri ve ev temizlik ürünleri üretmek için kuruldu. Kurucusu Bekir Şahin, sabun ve şampuan kullanamayan torunu için ürün arayışındayken Rusya’da yüzde 100 doğal bir şampuan buldu ve Türkiye’ye getirdi. Torunu şampuanı kullanabilince aynı sıkıntıyı yaşayan tanıdıklarına da şampuanları getirmeye başladı. Bu süreçte, “Acaba biz de bu şampuanı üretebilir miyiz?” diyerek başladığı araştırmaları sonucunda Glohe Grubu’nu kurdu, 7 milyon lira yatırım yaptı ve üretime başladı.

Haberin Devamı

Grubun ilk markası da Incia oldu. Bekir Şahin, girişim macerasını, “Torunumun sorununa çözüm bulmak istedim. Rusya’da fuarda bulduğumuz şampuan başarılı olunca içinde ne var diye merak ettik. Üreticisini bulduk. İncelettikten sonra, aslında içinde az da olsa köpürmeyi sağlamak için sentetik madde kullanıldığını da gördük. Biz içindekileri belirledikten sonra, tamamen doğalını yapmak için çalışmaya başladık. BioArge Laboratuvarlarını kurmaya karar verdik” sözleriyle anlatıyor.

HAYVANLARA TEST YOK

Glohe laboratuvarında hem ham maddelerin doğallığı hem de ürünler test ediliyor. Üretilen ürünlerde asla sentetik koruyucu kullanılmıyor. Şahin, hayvanlar üzerinde test yaptırmadıklarını ve kişisel kozmetik ürünleri dışında ev temizlik ürünlerine de dermotolojik test yaptırdıklarını anlatırken, “Dünya genelinde cildin florası ile uyumlu, iyi bakterileri koruyan yaklaşımlar trend haline gelmeye başladı. Bizim iş modelimizin temelinde de araştırmak, tamamen doğal formülü bulmak, en güvenilir ham maddeleri temin etmek, o ham maddelere uygun özel üretim teknolojileri geliştirmek ve ürettiğimiz ürünleri pazara sunmak ve bunu yaparken de son tüketiciyi bilgilendirici çalışmalar yapmak yatıyor. Tamamen doğal denilen ham maddeleri de inceliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

11.7 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

DÜNYA genelinde doğal kişisel bakım pazarının 2020 yılına kadar 15.98 milyar dolar olacağı öngörülüyor; bu pazarın Organic Monitor’ün 2014 yılı verilerine göre büyüklüğü ise 11.7 milyar dolar… Pazarın yıllık büyüme oranı yüzde 10 civarında. Amerika, Almanya ve Fransa doğal ve organik pazara hakim olan ülkeler. Türkiye’de ise kozmetik ve kişisel bakım ürünleri pazarı her yıl ortalama yüzde 10 oranında büyüyor. Pazarda doğal kişisel bakım ürünlerinin payının yüzde 5 civarında olduğu tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!