Toros: Gazeteler şu anda bayilerde

Güncelleme Tarihi:

Toros: Gazeteler şu anda bayilerde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 10:55

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, Bugün ve Millet gazetelerinin basılmamasıyla ilgili Hürriyet.com.tr’ye konuştu.

Haberin Devamı

Toros, her iki gazetenin de dün saat 14.00’te baskı için matbaaya gönderildiğini ancak herhangi bir açıklama yapılmadan, baskının yapılmadığını gördüklerini söyledi.

Toros, her iki gazetenin de alternatif bir matbaa bulunarak, gece saat 1’de basıldığını ve bayilere dağıtıldığını söyledi.

Toros, “Bugün ve Millet gazeteleri Habertürk matbaasında basılıyor. Dün gazeteyi 14.00’te gönderildi. Herhangi bir bilgilendirme olmadığı halde gazeteler basılmadı. Teknik bir hata denildi. 18.00 gibi aradık yine sorduk ama bir şey denmedi. Bize göre yok hükmündeki olan kayyum heyeti bir talimat vermiş, o yüzden gazete basılmadı. Gazetenin kayyum heyeti Ankara’da, İstanbul’dakiler televizyonların yayını kesmek içindi. Her iki gazetenin kayyum heyetleri oradan ivedi bir karar ile durdurdu. Çünkü kayyum heyetlerinin amacı yayınları durdurmaktı. Televizyon yayınlarını durdurmaları 10 saati buldu. Kendimi ana kumandaya kilitlemem gerekti, tek yolu buydu. Ankara’daki kayyum heyeti yazdı.  Habertürk matbaasına alternatif bir matbaa bulundu ve gece saat 1’de basıldı ve dağıtıldı. Bugün ve Millet gazeteleri bugün bayilerde”  dedi.

Haberin Devamı

Toros, “Bugün gazetesi gazeteyi PDF olarak, internet üzerinde, Twitter ortamında, Facebook üzerinden dağıttılar. Millet gazetesi için de benzer bir uygulama yapılmıştır. Basılmayacağı ortaya çıkınca akşam saatlerinde internet üzerinden yaydılar” diye devam etti. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!