Karakışlakçı’nın Muhtarı Harun Yetkin köyünü kalkındırdı

Güncelleme Tarihi:

Karakışlakçı’nın Muhtarı Harun Yetkin köyünü kalkındırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 13:29

ADANA’nın Pozantı İlçesi Toros Dağları eteğindeki Karakışlakçı’nın Muhtarı Harun Yetkin, yaptığı çalışmalarla büyük bir ekonomik kalkınmaya imza attı. Kiraz bahçesini 1000 dönüme, arı kovanı sayısını 13 bine çıkartan Yetkin, kiraz, bal ve çilekten yılda 4 milyon lira kazanç elde edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

11 yıl önce göreve gelen ve 3 dönemdir seçilen Karakışlakçı Muhtarı Harun Yetkin, girişimci özelliği sayesinde yaptıklarıyla herkesin dikkatini çekiyor.

Yetkin’in girişimleri ve çabaları sayesinde köyde 15 dönüm olan kiraz bahçesi 1000 dönüme çıkarken, kovan sayısı da 6 binden 13 bine çıktı. Köyde hiç çilek ekimi yapılmazken Adana Büyükşehir Belediyesi de çilek üretimi yapılsın diye 300 bin fide gönderdi. Fideler toprakla buluştu ve 100 dönümlük alanda çilek yetiştirilmeye başlandı. Tüm bu çalışmalar köyü ekonomik olarak kalkındırmaya başladı. Köyün yıllık geliri 4 milyon TL’yi geçince, tersine göç başladı ve 2004’te 420 olan nüfus, 680’e yükseldi.

Karakışlakçı’nın Muhtarı Harun Yetkin köyünü kalkındırdı

FAKİR BİR BÖLGEYDİ

Haberin Devamı

Kendisi de bal üretimi yapan ve ’Balcı Harun’ diye tanınan Harun Yetkin, 2004 seçimlerinde 29 yaşında muhtar oldu. Balcı Harun, o günleri şöyle anlattı:

"Karakışlakçı çok değil bundan 10 yıl önce sadece dağında keven balı üreten, yazın Çukurova’ya inen kışın Muğla’ya giden ve geçim temin edemeyenlerin de il dışında tatlıcılık yaptığı bir köydü. Memleket ile, ilçeye uzak sapa bir konumdaydı, bir şeyler yapalım istedim. İhtiyar heyetini topladım, köyün öğretmenini, imamını, yaşlıları çağırdım, ne yapabiliriz memleket için diye oturduk konuştuk."

KÖYÜMÜZ VALİ GÖRDÜ
İl yöneticilerinin dikkatini çekmek için bir bal festivali düzenlediklerini, dönemin Adana Valisi Cahit Kıraç’ı da davet ettiklerini anlatan Harun Yetkin, şunları söyledi:

Karakışlakçı’nın Muhtarı Harun Yetkin köyünü kalkındırdı

"Köyümüze ilk defa Vali geldi, milletvekilleri geldi. Tabi Vali gelince tüm bürokratlar da geldi ve köyü gördüler. Zaten bal bahaneydi, balı bahane ederek o bölgeyi insanlara göstermek amacımızdı. Saklı kalmış kendine ait güzellikleri, unutulmuş, bir kenara itilmiş yeri gündemde tutmaktı aracımız. Bunu da başardık" dedi. Vali Kıraç’ın talimatıyla bölgeye su boruları döşendiğini, bahçeleri sulamaya başladıklarını belirten Yetkin "Kiraz ve bal üretiminde büyük çıkış yakaladık. Şu anda 4 milyon TL girdi sağlanıyor."

Haberin Devamı

FRANSA’DAN TALEP VAR
Televizyonda izlediği bir program sonucu köyünde çilek üretimini de başlattığını anlatan Muhtar Yetkin, Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmaya 300 bin çilek fidesi ile destek verdiğini belirtti.

Karakışlakçı’nın Muhtarı Harun Yetkin köyünü kalkındırdı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü ve Pozantı Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Çay’ın bölgede çilek üretiminin artması için verdikleri desteğe teşekkür eden Yetkin "Şu anda kilosu 5 liradan yok satıyoruz. Fransa’dan talep var, yurt dışından talep, bize çilek gönderin diye ama yetiştiremiyoruz" dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!