Toprak gitmeden önce soruşturma başlattı

Güncelleme Tarihi:

Toprak gitmeden önce soruşturma başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2003 02:13

Spordan sorumlu Devlet eski Bakanı Erdoğan Toprak, görevini bırakmadan önce Sayısal Loto ve Spor Toto'dan İngiliz Gtech firmasına yapılan fazla ödemelerle ilgili konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Toprak 3 Kasım seçimlerinden sonra görevini Mehmet Ali Şahin'e devretmeden iki gün önce sözkonusu iddiaları içeren metni Başbakanlığa gönderdi.

Toprak'ın soruşturma başlatması üzerine Milli Piyango İdaresi Yönetim Kurulu da harekete geçti ve konu MPİ Yönetim Kurulu'nun 2002 yılının son toplantısında gündeme geldi. Konu Yönetim Kurulu kararına, ‘‘Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ile Gtech arasındaki açık hükme rağmen, MPİ'nin malı olan terminal cihazları ve ana sistemin bakım-onarım ve işletimi ile ilgili olarak, bu hizmetler anılan şirketten İdaremizce satın alındığı halde, Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü'nce de aynı hizmetler için aynı şirkete ikinci defa ücret ödendiği kanısına varıldığı’’ şeklinde yansıdı.

Bu arada MPİ Yönetim Kurulu'nun, konuyu Gtech'in Avrasya Genel Müdürü'ne şifahi olarak sorduğu ve firmanın protokol dahilinde işlemin yasal olduğu yanıtını verdiği de bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!