Topbaş: Kentsel dönüşümle fırsat yaratıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Topbaş: Kentsel dönüşümle fırsat yaratıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 00:00

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 14 Ocak’ta İBB Meclisi’nden oy birliğiyle geçen ve İstanbul’un yenilenmesi ve deprem riskinden kurtulması için örnek çalışma olarak gösterdiği Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsadığını söyledi.

Kendi kaynaklarıyla
Kentsel dönüşümde İstanbullulara, kendi kaynağını kendi içinde oluşturma ve parsellerin birleştirip imar hakkını artırma fırsatı sunduklarını, bunun da İstanbul’un yenilenmesi için bir şans söyleyen Topbaş, Maltepe ve Dragos’ta benzer uygulamanın başladığını belirtti.
Ayrıca Cendere Vadisi’ndeki çalışmaların da Meclis’ten geçtiğini belirten Topbaş, Ayamama ile ilgili çalışmanın da gelecek ay yapılacağını, diğer ilçelerin de sırada olduğunu hatırlattı. Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Okmeydanı’nın da sırada olduğunu belirtip,  her ilçede, bu hakları vermek suretiyle vatandaşın, kendi kaynaklarını kendi içinde oluşturacağı bu şartları kullanarak, binalarını yenileyebileceğini ve deprem riskinden kurtulabileceğini söyledi.
İmar hakkı herkese yeter
Topbaş, devletin kamuya ve vakıflara ait işgal edilmiş olan arazilerin de satışını başladığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Bu bölgelerin mülkiyeti vatandaşa geçme noktasında start verildi. Beykoz’da da aynı şekilde çalışma var. Okmeydanı’ndaki ağırlıklı vakıf arazileri, Milli Emlak ile yapılan takas sonucunda vatandaşa satış noktasına geldi. Özel mülkiyet alanlarında olan yerlerin, bu fırsatı kullanabilmeleri için ancak özel mülkiyet sahipleri bir noktada yapı sahipleriyle anlaşmaya girebilir. Verdiğimiz imar hakkı o kadar yüksek ki hepsine yeter.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!