Tony Blair: Çok daha fazla para kazanabilirdim

Güncelleme Tarihi:

Tony Blair: Çok daha fazla para kazanabilirdim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 00:00

İngiltere’nin eski başbakanı Tony Blair görev süresinin sona ermesinden sonra katıldığı aktiviteleri savunarak kazandığı paranın normal olduğunu söyledi.

İki yıldan kısa bür süre içinde 22,5 milyon dolar kazanan Blair, zamanının çoğunu hayır amaçlı politik konuşmalar ve yardım kuruluşlarının aktiviteleri için geçirdiğini söyledi. Blair, ikinci bir kariyere başlamak için yeterince genç olduğunu söyleyerek kendisini Microsoft’un kurucusu ve dünyanın en zengini Bill Gates ile karşılaştırdı.
Kendisini Bill Gates ile karşılaştırdı
Blair “Ben ikinci bir kariyere başlayabilecek bir yaşta politikadan çekildim. Neden bir politikacı bunu yapamasın ki? Kimse Bill Gates’in iş hayatından hayırseverlik işlerine geçmesinin kötü olduğunu söylemiyor. Neden bir politikacı hayatını değiştirirken iş hayatına atılamasın?” diye konuştu. Konuşmalardan aldığı yüksek ücretler hakkında da cevap veren Blair, “İstediğimm yalnızca para kazanmak olsaydı daha fazla kazanırdım” dedi. Blair başbakanlık görevinin sona ermesinden sonra ABD’li yatırım bankası JP Morgan’da başladığı danışmanlık görevinden 3,2 milyon dolar kazanıyor. Blair’a Filipinler’de yarım saatlik bir konuşma için 650 bin dolar ödenmişti.  Tony Blair’in JP Morgan’ın yanı sıra , Kuveyt ve BAE hükümetleri ile de danışmanlık anlaşmaları yaptı. İsviçreli bir finans kurumundan yıllık 3,2 milyon dolar kazanıyor. Kurduğu İnanç Vakfı ile yaptığı konuşmalardan ortalama 230 bin dolar kazanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!