Tom Persson bugüne nasıl geldi?

Güncelleme Tarihi:

Tom Persson bugüne nasıl geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 12:38

Henüz 32 yaşında ve ünü sadece İsveç'e değil dünya çapına yayılmış durumda. H&M'in varisi olmanın yanı sıra kendi film şirketini kuran Tom Persson'ı yakından tanıyalım...

Haberin Devamı

Dünyanın en genç milyarderleri listesinde 6.sırada ismi yer alan ve modanın öncü markalarından H&M 'in varisi olan Tom Persson hayranlık uyandırıcı bir başarı hikayesine sahip. Peki, Tom Persson kim ve nasıl milyarderler listesine girmeyi başardı?

- 1985 doğumlu genç iş adamı şu an 32 yaşında ve 2.4 milyar dolarlık serveti ile en genç milyarderler listesindeki yerini koruyor.

- Amerika’da yapılan bekar milyarderler sıralamasına da girmeyi başaran genç milyarder Londra’da yaşıyor ve bekar.

- Aslına bakılırsa Persson'ın başarısının arkasında biraz da dünyaya şanslı bir çocuk olarak gelmesinin yattığını söyleyebiliriz.

- Londra Met Film Okulu mezunu olan ve aslında film endüstrisinde çalışan genç iş adamı, aynı zamanda ünlü moda şirketi Hennes&Mauritz’in yani daha yaygın adı ile H&M'in mirasçısı. 1947'de Persson'ın dedesi Erling Persson tarafından kurulan ünlü moda şirketi 1990 yılında Tom Persson'a dedesinden miras kalmıştır.

Haberin Devamı

- Bu kadar büyük bir mirası yönetmek herkesin üstesinden gelebileceği bir iş değil, işte tam bu noktada devreye Tom Persson'ın şansından çok başarılı kariyeri, disiplini, ilgi alanlarının geniş olması ve yönetim becerileri gibi özellikleri giriyor. Disiplinli kişiliği, işine verdiği önem, ailesine olan bağı ile çevresindeki isimlerin her zaman övgü ile bahsettiği bir isim olan Persson, başarısını özverili çalışmasına borçludur.

- Genç milyarder iş adamının tek başarısı Hennes&Mauritz şirketi değildir. Genç iş adamının farklı alanlarda her zaman ses getiren başka girişimleri de oldu. Diğer alanlardaki girişimi de en az Hennes&Mauritz kadar başarılı olan Persson'ın güncel servetinin yaklaşık 3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

- En büyük tutkusu filmler olan Persson'ın diğer tutkusu olan işletme ve girişimcilik onu yeni girişimlere sevk etti.

- 2014'te Stockholm, İsveç merkezli ''Film and Art Affaires'' adlı yapım şirketinin kurucusu oldu. Film sektöründe yaptığı tek iş bununla kalmadı ve İsveç'in en ünlü yapım şirketi olan Aspe Film'e ortak oldu.

- Aspe film yapım şirketi olmakla birlikte fotoğraf eserleri üreten, satan ve sık sık sergi düzenleyen bir şirket.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!