TOKİ'den yarım milyarlık arsa satışı

Güncelleme Tarihi:

TOKİden yarım milyarlık arsa satışı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 11, 2012 11:41

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), kaynak geliştirme projeleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de aralarında olduğu 23 ilde 384 adet arsayı satışa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin konut ve kentleÅŸme sorunları karşısında dar gelirli vatandaÅŸlara düşük maliyetli çözümler üreten TOKÄ°, Hazine'ye herhangi bir yük getirmeden, ihtiyacı olan finansmanı arsa ve iÅŸyeri satışları ile hasılat paylaşımı ve kaynak geliÅŸtirme projelerinden elde ediyor. Böylelikle yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaÅŸların da kaliteli, çaÄŸdaÅŸ ve güvenilir mekanlarda ikamet edebilmeleri saÄŸlanıyor.   Â
  Â
Satışa sunulan arsalar arasında, İstanbul Başakşehir'de özel orta öğretim tesis alanı, Halkalı'da anaokulu arsası, Kütahya merkezde LPG istasyonuna uygun ticari tesis alanı olduğu gibi, Ankara Etimesgut'ta özel spor tesis alanı da bulunuyor.
     Â
-Müzayede yarın- Â
 Â
Yarın saat 14.00'te yapılacak arsa satış müzayedesi Eskidji firmasının İstanbul'daki merkezinde gerçekleştirilecek. Müzayedeye TOKİ merkez binası ile Adana Seyhan'da bulunan Mavi Sürmeli Otel'den de canlı bağlantı yapılarak teklifler alınabilecek.
   Â
Arsa müzayedesine katılmak isteyenler ayrıca www.eskidji.com internet adresinden de söz konusu taşınmazlar için teklif verebilecek. Satışa sunulan taşınmazlar için hem peÅŸin hem de vadeli teklif alınacak. 1. lot ile 306. lota kadar olan taşınmazlar için yüzde 25 peÅŸin 36 vade, diÄŸer lotlardaki taşınmazlar için ise yüzde 15 peÅŸin 60 ay vadeli olarak satış yapılacak. Ancak 15 bin liranın altında olan taşınmazlar için sadece peÅŸin teklif alınacak.    Â

Satışı peÅŸin veya 60 aya kadar taksitli olarak yapılacak olan arsalar için hem peÅŸin hem de vadeli teklif alınıp teklifler TOKÄ° tarafından deÄŸerlendirildikten sonra nihai karar verilerek satış gerçekleÅŸtirilecek.Â
Müzayedeye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kiÅŸilerin müzayededen önce Eskidji'nin ING Bank ÅžiÅŸli Åžubesindeki hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak talip oldukları arsaların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak.Â

Muhammen bedeli 10 bin TL'den az olan arsalar için bin TL, muhammen bedeli 10 bin 1 TL ile 500 bin TL olan arsalar için 5 bin TL, muhammen bedeli 500 bin 1 TL ile 1 milyon TL arası olan arsalar için 50 bin TL, muhammen bedeli 1 milyon 1 TL'den fazla olan arsalar için ise 100 bin TL katılım teminatı ödemeleri gerekiyor.
  Â
-Ankara'da 242 arsa satışta-

TOKİ'nin 23 ilde satışa sunduğu 384 arsadan muhammen bedel esas alındığında 563 milyon satış geliri elde etmeyi planlıyor.

Müzayedede İstanbul'da 8, Ankara'da 242, İzmir'de 6, Adana'da 2, Afyon'da 17, Aksaray'da 3, Balıkesir'de 2, Çanakkale'de 26, Çorum'da 3, Denizli'de 14, Diyarbakır'da 3, Elazığ'da 12, Eskişehir'de 3, Gümüşhane'de 1, Kars'ta 1, Kütahya'da 3, Malatya'da 4, Mersin'de 2, Muş'ta 1, Nevşehir'de 1, Samsun'da 1, Şanlıurfa'da 28, Tekirdağ'da 1 olmak üzere toplam 2 milyon 190 bin 741 metrekare arsa satışa çıkarılacak.

Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr ve www.eskidji.com internet adreslerinden ulaşılabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!