TOKİ Kayaşehir 2017 1+1, 2+1 ve 3+1 kura sonuçları açıklandı... İşte TOKİ kura sonuçları

Güncelleme Tarihi:

TOKİ Kayaşehir 2017 1+1, 2+1 ve 3+1 kura sonuçları açıklandı... İşte TOKİ kura sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 19:52

Toki Kayaşehir kurası 2017 1+1, 2+1 ve 3+1 kura sonuçları biraz önce açıklandı. 4 Ekim Çarşamba günü başlayan çekiliş sonucunda 2+1 konut tipi konutları sahiplerini buldu. 5 Ekim'de devam eden çekiliş sonucunun ardından 1+1 ve 3+1 konut tipi konutları da sahiplerini buldu. İşte, TOKİ Kayaşehir kura çekimi sonucu sorgulama.

Haberin Devamı

2017 TOKİ Kayaşehir kura sonuçları bugün de belli olmaya devam ediyor. 4 Ekim Çarşamba günü başlayan çekiliş sonucunda 2+1 konut tipi konutları sahiplerini buldu. 1+1 ve 3+1 tipi konutları içinse 5 Ekim Perşembe günü (bugün) yapılan kura çekilişiyle sahipleri belli oldu Kazananların listesi TOKİ'nin resmi internet sayfası üzerinden liste halinde verildi. 

TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

5 Ekim saat 10.00 itibariyle başlayacak olan TOKİ kura çekilişinin ardından çekiliş sonuçları aynı gün içerisinde açıklanacak. Kurada ismi olanlar, çekilişi canlı yayınla izleyebilecek. İşte, kura sıra numarasını bilmeyenler için liste detayları

Kura sıra numaralarını, açılan listenin sol tarafında yer alan kısımdan öğrenebilirsiniz.

1+1 TOKİ KURA SONUÇLARI

Haberin Devamı

2+1 TOKİ KURA SONUÇLARI

3+1 TOKİ KURA SONUÇLARI

Kura çekilişi canlı yayınını 10.00 itibariyle aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz

ÇEKİLİŞİ CANLI YAYINDA İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KURADA İSMİ ÇIKMAYANLAR ÜCRETİNİ GERİ ALABİLECEK

Kura sonucunda asil ya da yedek hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini 10 Ekim 2017 tarihinden itibaren yetkili şubelerinden geri alabilecektir.

EV ALMAYA HAK KAZANANLARIN SÖZLEŞMESİ 16 EKİM'DE

Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre konut seçimi yapan alıcılar; peşinat bedelinden, %25 veya %40) başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 16 Ekim – 07 Kasım 2017 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş. İkitelli Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.

TAKSİTLER SÖZLEŞME BAŞLADIKTAN BİR AY SONRA

Taksit ödemeleri, sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır. İlk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2018 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

DAİRELER 18 AY İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK

Haberin Devamı

Konutlar Sözleşme tarihinden itibaren 18 ay içerisinde teslim edilecektir. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecek.

Satış bedelleri KDV hariç bedeller olup, Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli ve teslim tarihine kadar gerçekleşen dönem artışları toplamı üzerinden hesaplanan tutar esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı konutun teslimi öncesinde peşin tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecektir.

TOKİ TARİHÇESİ

OKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşudur. 1984 yılında Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı kurulmuştur. Sonraki yıllarda hem ismi hem de faaliyet alanlarında değişiklikler olmuştur. Kurumun amacı dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli konut ihtiyacını karşılamaktır.12 Şubat 2012 sonu ile toplam 81 il, 800 ilçe ve 2246 şantiyede 524.698 konut yapmıştır. Hedef Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.yılı olan 2023'te toplam 1.000.000 konuttur. TOKİ, evlerinin depremden zarar görmediğini yazı açıklama yaparak duyurdu. TOKİ projelerinde; 26 Eylül 2012 tarihi itibarıyla konutların geç teslim edilmesi veya buna bağlı bazı sebepler nedeniyle alıcılar tarafından açılan 21 bin 127 adet tazminat davası bulunmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!