TOFED Başkanı Erdoğan: '4 yılda 1 milyan kişiyi taşıdık'

Güncelleme Tarihi:

TOFED Başkanı Erdoğan: 4 yılda 1 milyan kişiyi taşıdık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 13:28

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, sektörün son 4 yılda 1 milyar yolcuya hizmet verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, TOFED'in 6. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, son yıllarda karayolu ulaşımında yaşanan gelişmelere dikkati çekti.

Erdoğan, yapı tamamlanan duble yolların ve muayene istasyonlarının özelleştirilmesinin sektörün gelişmesine önemli katkı sağladığını ifade ederek, yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin, sektöre yeni bir ivme kazandıracağını vurguladı.

Bütün taşıma sistemlerinin entegre edilmesini gerektiğini belirten Erdoğan, "Hava ve demiryolu taşımacılığını otobüsçülükle bir bütün olarak değerlendirmeliyiz. Geçen 4 yılda 1 milyar vatandaşı ülkenin dört bir yanına güvenle taşıdık" diye konuştu.
Erdoğan, en güvenli taşımacılığın D1 yetki belgeli otobüslerle yapıldığı ifade ederek, şehirler arası yolculuklarda özel otomobiller yerine otobüslerin tercih edilmesinin teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu Projesinin sektöre yeni bir ivme kazandıracağını vurgulayan Erdoğan, bu yatırımlarla karayolu ulaşımının kalitesinin de artacağını söyledi.


BAKMADAN GEÇME!