TOFAŞ'tan 4 milyonuncu otomobil

Güncelleme Tarihi:

TOFAŞtan 4 milyonuncu otomobil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 13:02

TOFAŞ, ürettiği 4 milyonuncu aracını düzenlenen törenle banttan indirdi.

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, TOFAŞ'ın yıllık 400 bin üretim kapasitesi ve 8 bine yakın çalışanı ile  Türkiye'nin hem otomobil, hem de hafif ticari araç üreten tek firması olduğunu  kaydetti. Koç, şöyle konuştu:

"Global beş markaya birden üretim yapan TOFAŞ, toplam otomobilin yüzde  28'ini, ihracatın yüzde 23'ünü tek başına gerçekleştiriyor. Bugün otomotiv ana sanayimiz yıllık 1,5 milyon üretim kapasitesi ile dünyanın en büyük 17.  otomotiv üreticisi, Avrupa'nın ise en büyük hafif ticari araç üreticisidir. Murat  124 ile başlayan ve 4 milyonuncu araca uzanan bu yolda Bursa fabrikamızda 19 tane  modeli dünya yollarına çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar ülkemize 18,7  milyar dolarlık ihracat geliri kazandırdı. Tempra modeli ile ihracat atağı  başlatan TOFAŞ, Doblo modeli ile ilk üretim ve ihracat merkezi olmayı başladı. TOFAŞ aynı zamanda çok güçlü bir distribütör. Fiorino, Doblo, Linea sınıflarının  en çok satan modelleridir. Sürdürülebilir büyüme ilkesi ile ekonomiye değer katmanın gururunu yaşıyoruz. Ürettiğimiz 4 milyonuncu araç ile birlikte sizleri tebrik ediyorum.”

Haberin Devamı

EN BÜYÜK HAYALİMİZ...

TOFAŞ CEO'su Kamil Başaran da gelecekte ürünlerinin tamamının Ar-Ge çalışmalarını,  kendi fabrikalarında yapmayı hedeflediklerini söyledi.

“En büyük hayalimiz yıllık üretim kapasitesini milyonluk üretime  çıkarmaktır” diyen Başaran, global beş markaya üretim yaparken, altı markanın da  distribütörlüğünü yaptıklarını, TOFAŞ'ın bayileri ve tedarikçileri ile birlikte  70 bin kişiyi aşan bir aile olduğunu bildirdi.

TOFAŞ'ın 1971 yılında üretime başladığını hatırlatan Başaran, şöyle devam  etti:

"Bayilerimiz ve tedarikçilerimizle birleşmiş 70 bin kişiyi aşan bir  aileyiz. Türkiye otomobil üretiminin 3'te birini gerçekleştiriyoruz. Global beş  markaya üretim yaparken altı markanın da distribütörlüğünü yapıyoruz. Markaların  hitap ettikleri pazarlara yönelik kendimizi geliştirmekte ve 70 ülkeye ihraç  etmekteyiz. Doblo, yeni Doblo ve Fiorino yılın ticari dahil olmak üzere sayısız  ödül almıştır. İçinde bulunduğumuz bu tesis, FIAT fabrikaları arasında en üst  seviyede yer almaktadır. Özetle TOFAŞ, Türk otomotiv sanayinin gelişiminde  öncülük eden global bir otomotiv kuruluşu olarak kurucumuzun vizyonuna yakışır  şekilde yoluna devam etmektedir."

Haberin Devamı

TOFAŞ'ın ilk milyon adetlik üretime 22 yılda ulaştığını ifade eden  Başaran, şöyle devam etti:

"İkinci milyon adede 10 yılda, üçüncü milyon adede 6 yılda ulaştık.  Bugün bir araya gelmemizi sağlayan dördüncü milyona ise son 3 yılda ulaştık. Bu  giderek hızlanan süreç tabii ki 41 yıllık sürecin sonucudur, ürünüdür. İlk milyon  adetlik üretimimizi 1994 yılında gerçekleştirdik. 1990 yılında üretimine başlanan  ve en güçlü binek otomobil unvanına sahip olan Tempra, TOFAŞ'ın fabrikasından  çıkan birinci milyon adedimizdir. Tempra'yı takiben Palio modelimiz 1998 yılında  Türkiye yollarıyla buluşmuş ve sınıfında en çok tercih edilen model olmuştur.  Palio 26 Temmuz 2003 tarihinde banttan indirdiğimiz ikinci milyon adedimiz  olmuştur. 2007 yılına geldiğimizde ise çok markalı sektörde bir ilki  gerçekleştirdik. Fikri ve sınai mülkiyet hakları yine TOFAŞ'a ait olan minicargo  projesini gerçekleştirdik. Bu projenin ürünü olan Fiorino banttan inen 3  milyonuncu aracımız oldu. Minicargo projesi ile sadece FIAT'a değil, Peugeot ve  Citroen markalarına da üretim yapmaktayız."

Haberin Devamı

Daha sonra Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile  yöneticiler, banttan indirilen Fiorino marka araca binerek fabrikadan çıkış  yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!