Tofaş, ‘Yeni Türkiye’ ile karamsarlığa savaş açtı

Güncelleme Tarihi:

Tofaş, ‘Yeni Türkiye’ ile karamsarlığa savaş açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2002 01:59

Krize rağmen ürettiği yeni modellerle uluslararası başarılara imza atan Tofaş, Mydonose Showland'de düzenlediği ‘Yeni Türkiye’ gösterisi ile karamsarlığa savaş açtı.

Uluslararası başarı gösteren Türkler'i buluşturan şovda, popüler sanatçılar ‘Yeni Türkiye’ adlı özel besteyi seslendirdi.

TOFAŞ, yeni ‘dönüşüm programı’ çerçevesinde şirketin imaj ve yaklaşımını değiştiren planı uygulamaya koydu. Bu plan çerçevesinde ilk önce yepyeni modellerle tüketicinin karşısına çıkan Tofaş, dün de Türkiye'nin artık içinde bulunduğu karamsar tablodan çıkması gerektiğini düşünerek hazırladığı ‘Yeni Türkiye’ olgusunu anlattığı dev bir şov düzenledi.

Tofaş'ın dün Mydonose Showland'de sahneledeği şovu aralarında hükümet yetkililerinin, ordu mensuplarının, medya sahip ve yöneticilerinin, sanatçıların, sporcuların ve işadamlarının yer aldığı 4 bin 500 kişilik saygın bir topluluk izledi. Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding CEO'su Bülend Özaydınlı, Tofaş-Fiat Grup Başkanı Aydın Çubukçu, Fiat Başkan Yardımcısı Jan Nahum, Tofaş CEO'su Antonio Bene gibi Koç ve Fiat Grubu'ndan üst düzey yetkililerin ev sahipliği yaptığı şov önce dans, ardından spor, sanat, moda, bilim ve işdünyası gibi çeşitli alanlarda uluslararası başarılara sahip Türkiye'nin saygın isimlerinin başarı hikayeleriyle başladı.

Dr. Mehmet Öz, Hüseyin Çağlayan, Ara Güler, Jan Nahum, Hidayet Türkoğlu, İbrahim Kutluay, Mehmet Okur, Okan Buruk, Emre Belözoğlu ve Tugay Kerimoğlu, Can Çobanoğlu, Yasemin Dalkılıç ve Galatasaray'ın uluslararası alanlarda elde ettikleri başarılarından örnekler verildi. Bu örneklerle Türk halkına istenirse başarılabileceği mesajını veren Tofaş, Türkiye'de artık sadece bardağın boş tarafına değil dolu tarafına bakılması gerekliliğini anlattı.

SAATÇİ HAZIRLADI

Başarı hikayelerine sahip kişilerin bir kısmı şovda yerini alırken bir kısmı dev ekranda gösterildi. Ayrıca Hüseyin Çağlayan'ın 2000 yılında London Fashion Week için hazırladığı ‘‘Göç’’ konulu defilesi de şov içinde yer aldı.

Şovda daha sonra Sertab Erener, Levent Yüksel, Işın Karaca, Çelik, İlhan Şeşen, Aşkın Nur Yengi, Mirkelam sahneye çıkarak önce popüler parçalarını söyledikten sonra hep birlikte Ercan Saatçi'nin hazırladığı ‘Yeni Türkiye’ şarkısını seslendirdiler.

Yekta Kara ve Ali Taygun'un tasarladığı gösterinin müzik direktörlüğünü Doğan Music Company'den (DMC) Ercan Saatçi üstlendi.

Tofaş'ın Albea ve yeni Palio modellerini de sunduğu şov, dün akşam Kanal D'de de yayınladı.

GÜVENSİZLİKTEN KURTULALIM

Tofaş tarafından yapılan açıklamada, 4-5 ay önce yeni ürün lansmanı yapılması kararlaştırıldığında bunun sıradan bir lansman olmamasına özen gösterildiği belirtilerek, şunlar dile getirildi:

‘‘Türkiye'nin içinde bulunduğu zor dönemde insanların bırakın otomobil almayı hiç bir şey alamayacak durumda olduğunu biliyorduk. Kriz söylemleriyle kapkara bir tablonun meydana geldiği Türkiye'de sosyal sorumluluğumuzu kullanıp bu kara bulutların arasından bir ışık göstermek istedik. Şov Atatürk'ün ‘Türk, övün, çalış, güven' sözünden ortaya çıkarak Türkiye'nin en büyük eksikliği olan güvensizlikten biraz da olsa kurtulması için oluşturuldu. Artık insanlarımızın Türkiye'de çok şeyin değiştiğini algılaması gerekiyor. Bizim Yeni Türkiye olgusunu halka anlatmamız gerekiyor.’’

İşte Yeni Türkiye

Yakışır bize aydınlıklar

Sen de söyle bunu kendine

Düzelir bütün yanlışlıklar

Yürüyelim arkadaşlar

Bizim için savaşanlar, çok çalışanlar

Bizden zafer bekliyorlar

Bayrak bizde sıra bizde arkadaşlar

Hepimizin bu topraklar

Köylüsü, şehirlisi, işçisi, efendisi

Elele veririz elbet

İşte cumhuriyet, işte medeniyet

Hakkını veririz elbet

Türkiye için vatanımız için

Hep beraber çalışacağız

Bayrağımız için, geleceğimiz için

Hep beraber başaracağız

Türkiye için vatanımız için

Hep beraber çalışacağız

Çocuklarımız için geleceğimiz için

Hep beraber başaracağız

Duman tüter köyün bacalarından

Kudret yağar şehire

İzindeyiz Atam, sen merak etme

Büyüyor ‘Yeni Türkiye’

Yeni Türkiye Coşku Dolu albümü bugün piyasada

Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının özel olarak bestelediği ‘‘Yeni Türkiye Coşku Dolu’’ albümü bugünden itibaren piyasada satışa çıkıyor. 12 parçanın yeraldığı albümde, ‘Yeni Türkiye’ isimli şarkının 4 farklı versiyonu yer alıyor. Albümün satışından elde edilecek gelir, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!