Tofaş’tan yeni otomobil geliyor

Güncelleme Tarihi:

Tofaş’tan yeni otomobil geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2005 02:12

TÜRKİYE’nin en büyük otomotiv üreticilerinden biri olan Tofaş, 2005 yılında yatırımlarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Mart ayında 350 milyon Euro’luk yatırımla Fiat ve PSA Peugeot Citroen Grubu için ‘Minicargo’ isimli hafif ticari araç üreteceğini açıklayan Tofaş, şimdi de ‘D200’ koduyla yeni bir otomobil üretmeye hazırlanıyor.

YENİ CEO AÇIKLAYACAK:

Sedan sınıfında yer alacak yeni model için yapılacak yatırım ve aracın ayrıntıları yarın Tofaş’ın yeni CEO’su Alfredo Altavilla tarafından açıklanacak. Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı belirtilen yeni yatırımın açıklanacağı Esma Sultan Yalısı’ndaki basın toplantısında Tofaş Ticari Grup Direktörü Müfit Ataseven’de bulunacak. Öncelikle iç pazara yönelik olduğu belirtilen sedan sınıfındaki yeni modelin, yılda 120 bin adetlik Minicargo üretiminden daha az olması planlanıyor. Yeni modelle ilgili detayları toplantı öncesi açıklamayan Tofaş yetkilileri, araca ‘D200’ kodunu vermişler. D200 için yapılacak yatırım Minicargo’ya göre çok daha düşük olacak.

ESKİ CEO SÖYLEMİŞTİ:

Tofaş’ta görevini Alfredo Altavilla’ya devreden eski CEO Diego Avesani, bundan kısa süre önce Ar-Ge konusunda çalışmaları artırdıklarını belirterek, ‘Orta vadede Türkiye’de yeni bir otomobil geliştirebileceğimizi düşünüyorum’ açıklamasını yapmıştı. Türkiye’de Fiat Doblo’nın üretimini yaparak dünyaya ihraç eden Tofaş, Mart ayında ‘Minicargo’ üretimi içinde start vermişti. Fiat ve PSA Peugeot Citroen Grubu için üretilerek üç farklı marka adı altında piyasaya çıkacak ‘Minicargo’ için Tofaş 350 milyon Euro yatırım yapacak. Tofaş bu yatırımla Minicargo’nun dünyadaki lisansına da sahip olacak.

FERRARİ TOFAŞ’TAN SORULUYOR:

Yeni yatırımlarla üretim atağına geçen Tofaş, diğer taraftan temsilciliklerini de artırıyor. Fiat ve Alfa Romeo’dan sonra Ferrari ve Maserati’de Türkiye’de bundan böyle Tofaş çatısı altında satılmaya başlandı. Tofaş, dünyanın en pahalı spor otomobillerini İstanbul Kuruçeşme’de satacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!