Tofaş: Biz Fenerbahçe ve Galatasaray gibiyiz

Güncelleme Tarihi:

Tofaş: Biz Fenerbahçe ve Galatasaray gibiyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tofaş - Fiat yeni modelleri Siena ve Palio Weekend'in tanıtımını, Türkiye'nin son yıllardaki en büyük projesi GAP'ın merkezi Şanlıurfa'da yaptı. Tanıtım toplantısında konuşan Koç Holding Tofaş Grup Başkanı Gökçe Bayındır, yeni modellerinin tanıtımı için Şanlıurfa'yı seçmelerinin anlamlı olduğunu vurgulayarak, ‘‘Türkiye'nin istikbali süratle gelişen yörelerde. Bu nedenle tanıtım için Şanlıurfa'yı seçtik’’ dedi. Pazarda ilk kez Renault'un Tofaş'ı geçmesini değerlendiren Bayındır, Tofaş'ın yeniden lider olacağı konusunda iddialı konuştu. Renault ile Tofaş arasındaki rekabeti Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabete benzeten Bayındır, ‘‘Biz Renault ile Tofaş, Fenerbahçe ile Galatasaray gibiyiz. Birimiz olmazsa olmaz’’ dedi. Bayındır şöyle devam etti:

MEYVEMİZ DAHA BOL

‘‘Yeni model sunumları belirli dönemlerde satışları artırır. Renault da yeni modeli Megane ile satışlarını artırdı. Yani Megane'ın meyvelerini topladı. Bizim de yeni ürünümüz var. Ancak bizim meyvemiz daha bol olacak.’’

Tofaş Oto Ticaret Murahhas Azası ve Genel Müdürü Carlo Dappiaggi ise, Tofaş'ın çok kısa bir süre önce liderliğini yitirdiğini belirterek, ‘‘Palio'nun rekabet gücü yüksek. Birçok özelliği müşteri taleplerine uygun. Liderliği yakında tekrar ele geçireceğiz’’ dedi. Dappiaggi ayrıca, Türk otomobil pazarında bundan sonra yüksek pazar paylarının mümkün olamayacağını söyledi.

Dappiaggi Şanlıurfa ile Tofaş-Fiat arasında bir benzerlik olduğunu düşündüklerini söyledi. GAP Projesinin, geleceğin Türkiye'sinin anahtarını temsil ettiğini belirten Dappiaggi, ‘‘Palio da, Türk otomobil piyasasında Tofaş-Fiat'ın yenilenen varlığının anahtarıdır’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!