TOBB'dan Sezer'e: Bizi de izle

Güncelleme Tarihi:

TOBBdan Sezere: Bizi de izle
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

AMHET Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesi, ekonomi çevrelerinde olumlu karşılandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Fuat Miras, ‘‘Umarım sayın Cumhurbaşkanı ekonomiyi ve Türk özel sektörünü yakından izleme ve faydalı işler yapma fırsatı bulur’’ dedi.

ANAYASA Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'in Türkiye Cumhuriyeti'nin 10. Cumhurbaşkanı seçilmesi, ekonomi çevrelerinde de olumlu karşılandı. Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası, konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Fuat Miras, Sezer'in bu göreve seçilmesinin memlekete ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu. Sezer'in Cumhurbaşkanı olmasının herkesi memnun ettiğini ifade eden Miras, ‘‘Umarım sayın Cumhurbaşkanı ekonomiyi ve Türk özel sektörünü yakından izleme ve faydalı işler yapma fırsatı bulur’’ dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan da, seçimin ülkeye hayırlı olması dileğinde bulunurken, hukuki sürecin tamamlandığını, Meclis'in görevini yaptığını belirterek, şunları kaydetti: ‘‘Türkiye'de başlayan değişim süreci, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kendini gösterdi. Milletvekilleri artık liderlerinin kararları ile değil, kendi hür iradeleriyle tercihlerini yapmışlardır, bu da demokrasi ve değişimin önemli bir göstergesidir. Eğer liderlerinin kararları doğrultusunda karar vermiş olsalardı sayın Cumhurbaşkanı'nın en az 400-500 oy ile seçilmesi gerekirdi.’’

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ise Köşk'ün kapılarının halka açık tutulması gerektiğine işaret ederken, Türk cumhuriyetleri ile iyi ilişkilerin devam ettirilmesi gerektiğini, AB'ye girmeye hazırlanan Türkiye'nin bu amaca ulaşmasında Cumhurbaşkanı'na büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!