TOBB'dan "demokratik açılım" açıklaması

Güncelleme Tarihi:

TOBBdan demokratik açılım açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 13:31

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye iyi işleyen, yöneten, denetlenebilir, hesap verebilir ve şeffaf, birinci sınıf bir demokrasiye sahip olmalıdır' dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Demokratik Açılım Paketi”ne ilişkin olarak hükümetin görüşlerini aktarmak üzere TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanlık Divanı Üyeleriyle görüştü.

TOBB'un eski Birlik Merkezi'nde gerçekleştirilen ve bir saat süren görüşmenin ardından Atalay ve Hisarcıklıoğlu birer açıklama yaptı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Atalay'ın, katılımcı demokrasinin güzel bir örneğini sergileyerek, görüş ve düşüncelerini iş dünyasının çatı kuruluşu olan TOBB'un Başkanlık Divanı'yla paylaştığını belirterek, TOBB'un vizyonunun her zaman ifade ettikleri gibi bireysel hak ve özgürlüklerin 72 milyonun tamamı için AB standarlarına yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Demokrasinin kalitesini arttırmadan ekonominin güçlenmesinin mümkün olmadığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, güçlü ekonomi olmadan da kaliteli demokrasinin sağlanamayacağını söyledi. Bir ülkenin kalkınma düzeyinin demokrasi düzeyinden ayrı düşünülemeyeceğini belirten Hisarcıklıoğlu şanları kaydetti:
“O halde Türkiye, iyi işleyen, yöneten, denetlenebilir, hesap verebilir ve şeffaf birinci sınıf bir demokrasiye sahip olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ifade hürriyeti, din ve vicdan hürriyetiyle, teşebbüs hürriyeti tam olarak sağlanmalı ve garanti altına alınmalıdır. İnsanlarımızı ekmek, hürriyet ve emniyet arasında tercih yapmak zorunda bırakmamalıyız. Bu konuda çalışanların moral ve motovasyonlarını da düşürmemeliyiz. Hukukun her alanda egemen olduğu, barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşan, özgüveni yüksek bir Türkiye gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır.”

TOBB'un örgüt yapısıyla Türkiye'de özel sektörün tamamını kapsayan tek meslek kuruluşu olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, 2001 yılından bu tarafa da katılımcı yönetim anlayışını benimsediklerini kaydetti. Bu çerçevede genel politikalarını belirlerken daima camialarının görüşlerini alarak hareket ettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu konuda da bu prensibimizi sürdürerek, 365 oda ve borsamızla da istişare içinde olacağız” dedi.

Gazetecilerin sorularının yanıtlanmadığı görüşmede Hisarcıklıoğlu, Bakan Atalay'a salondan ayrılışı sırasında katılımcı yönetim anlayışından dolayı teşekkür ederek “Bakan Atalay'ın demokrasinin gelmiş olduğu son evreyi uyguladığını” kaydetti. Bu sözler üzerine Bakan Atalay “Sağ olun. Teşekkür ederim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!