TOBB: Yılmaz'ı destekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

TOBB: Yılmazı destekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Fuat Miras, Başbakan Mesut Yılmaz'ın, seçim ekonomisi uygulanmayacağı konusundaki kararını sürdürdüğünü belirterek, ‘‘Bunu destekliyoruz’’ dedi. Yüksek enflasyonun düşürülmesi konusunda, seçime giden hükümetin icraatlarının önemli olduğunu ifade eden Miras, ‘‘Hükümet, yüzde 50 enflasyon hedefi koydu. Öte yandan, Türkiye seçime gidiyor. Seçime giden hükümetin enflasyona yönelik tedbirleri ne kadar uygulayacağını bilemiyoruz. Bu arada, Türkiye, kendi dışındaki krizlerden de etkileniyor’’ diye konuştu.

MECLİS'İN SORUMLULUĞU

Enflasyonun düşürülmesinde Meclise de büyük sorumluluk düştüğünü kaydeden Miras, görüşlerini şöyle dile getirdi: ‘‘TBMM üyelerine yeni dönemde büyük sorumluluklar düşüyor. Türkiye'nin enflasyondan ve buna bağlı kamburlardan kurtulması için peşpeşe birtakım yasaların çıkması şart. Türkiye, bu yasalar çıkmadan üzerindeki kamburdan kurtulamaz, istenilen hedefe ulaşamaz. Bu bakımdan hükümeti dışardan destekleyen CHP'ye önemli görevler düşüyor. Eğer hükümet enflasyonla ilgili kanun tasarılarını süratle meclise getirip, bunları çıkartabilirse, enlasyon yüzde 60'lara düşer.’’

SOSYAL PATLAMA ENDİŞESİ

Miras, Türkiye'de gelir dağılımının her geçen gün bozulduğunu ve bunun yansıması olan sosyal patlama ve kargaşanın bazı kıvılcımlarının görüldüğünü belirtti.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!