TOBB LPG Meclisi Başkanı Eyüpoğlu oldu

Güncelleme Tarihi:

TOBB LPG Meclisi Başkanı Eyüpoğlu oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2011 16:26

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sıvılaştırılmış Likit Petrol Gazı (LPG) Meclis Başkanlığı'na, Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, Başkan Yardımcılıklarına Erciyesgaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rasim Kahyaoğlu, Shell Gaz Genel Müdürü Semih Genç ve Milangaz Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Cömert seçildi.

Haberin Devamı

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sıvılaştırılmış Likit Petrol Gazı (LPG) Meclisi'nin dün gerçekleştirdiği oturumda Başkan ve Başkan Yardımcıları seçildi. TOBB'un Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya, EPDK, PİGM, Ölçü ve Standartlar Genel Müdürlüğü temsilcileri ve Meclis üyeleri katıldı. Meclis Başkanlığı'na Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, Başkan Yardımcılıklarına Erciyesgaz Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Kahyaoğlu, Shell Gaz Genel Müdürü Semih Genç ve Milangaz Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Cömert oybirliği ile seçildi. Meclisin, 15 gün içerisinde Mevzuat, Teknik, Otogaz ve Tüplü olmak üzere 4 alt komite oluşturması bekleniyor.

Meclisin yeni dönemdeki birinci gündem maddesinin, alt komitelerin oluşturulması olduğunu belirten Meclis Başkanı Eyüboğlu, alt komitelerin belirlenmesinin ardından sektörün, geçmişten gelen ve herkesin mutabık olduğu sorunları değişik platformlarda ayrı ayrı olarak gündeme getirdiklerini hatırlatarak, bundan sonra sektörün sorunlarını dernekler olarak ayrı ayrı değil, ortak bir paydada, LPG Sektör Meclisi olarak tek sesle gündeme getireceklerini kaydetti.Eyüpoğlu, “TOBB LPG Meclisi Kamu Otoritesi ve sektörün bütün paydaşlarıyla beraber çalışarak sorumlu ve sürdürülebilir iş örneklerini çoğaltacak, sektörü büyütmek için gereken bütün çabayı gösterecek” dedi. Eyüboğlu şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Türkiye, başta sanayi olmak üzere her alanda büyüyen ve sürekli yatırımlar yapılan bir ülke. Böylesine bir ortamda en büyük ihtiyaç temiz, çevreci ve sağlıklı enerji kaynakları... Türkiye LPG piyasası hem nicelik büyüklüğü hem de sunulan ürün ve hizmetlerin niteliği ile Avrupa ve Dünya'nın önemli pazarlarından biri. Meclisimiz, kamu otoritesi ve sektörün bütün paydaşlarıyla beraber çalışarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sorumlu ve sürdürülebilir iş örneklerini çoğaltacak, sektörü büyütmek için gereken bütün çabayı gösterecek.”

DAHA TEMİZ BİR TÜRKİYE

LPG'nin ulusal enerji politikasının vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulayan Eyüboğlu, evlerde, sanayide ve otomobil yakıtı olarak kullanılan LPG'nin her alanda verimliliği ve çevreciliği ile daha fazla tercih edilen, geleceğin temiz dünyasına katkıda bulunan bir enerji kaynağı olduğunu kaydetti. Eyüboğlu ayrıca, sektörün temsilcileri olarak TOBB Sıvılaştırılmış Likit Petrol Gazı Meclisi çatısı altında, tüm faaliyetlerini daha temiz bir Türkiye hedefini gözeterek sürdüreceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!