TOBB: Gümülcine’de fabrikaların yüzde 85’i kapalı ‘Gelin alın’ diyorlar

Güncelleme Tarihi:

TOBB: Gümülcine’de fabrikaların yüzde 85’i kapalı ‘Gelin alın’ diyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2011 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Batı Trakya’nın Gümülcine kentinde düzenlenen Türkiye-Yunanistan 2. Bölgesel İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türk işadamlarına Yunanistan’a yatırım yapmalarını tavsiye etti.

Konuşmasında, Yunanistan’ın içinde bulunduğu mali krizden kurtulmasında, Türkiye ile olan ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirmesinin en büyük katkıyı sağlayacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Yunanistan’ın krizden çıkış haritası Türkiye” dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, krizin Yunanistan’daki etkisini antırken Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi’nden örnek verdi. “Bölgedeki fabrikaların yüzde 85’i kapalı. Buradaki temaslarımızda ‘gelin alın’ diyorlar. Fabrikalar açık kalsın, işçiler çalışmaya devam etsin diye yok pahasına satmak istiyorlar’ diyen Hisarcıklıoğlu, bu dönemin Yunanistan’a yatırım yapmak için fırsat olduğunu belirtti.

Özeniş’in ataması

Yunan NBG’nin Finansbank’ı satın aldığında karşılığında Ziraat Bankası’na Yunanistan’da bankacılık o dönem izni verilmesini ilk kez kendisinin gündeme getirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Bir keresinde Sarsaybosna’ya gittiğimde oradaki Ziraat Bankası genel müdürünün işleri ciddi biçimde büyüttüğünü görmüştüm. Ziraat, bankacılık izni aldığında oradaki genel müdürün Atina’ya atanması için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a ısrar ettim, bu gerçekleşti. Bu ziyaretiimde Genel Müdür Öznur Özeniş ile tanışma fırsatı buldum. Kendisi bana ‘Demek benim buraya gelmeme siz neden oldunuz’ dedi. Kendisini tanımam etmem. Başarıları nedeniyle Yunanistan’a gelmesini istemiştim. Meğerse eşi Boşnakmış. Şimdi o Atina’da, eşi ise Saraybosna’da yaşıyor. Buna neden olmuşum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!