TOBB ABD’de lobi atağında

Güncelleme Tarihi:

TOBB ABD’de lobi atağında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 21:22

ABD’yle son dönemde gerilen ilişkilerin ardından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ABD’ye çıkarma yaptı.

Haberin Devamı

Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti, ekonomi ve siyaset dünyasının önemli isimleriyle görüştü. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Biz, muhatabımız ABD Ticaret Odası ile başta serbest ticaret anlaşması olmak üzere, ikili ticaret ve yatırımların önündeki sorunların ve işbirliği imkânlarının ele alınacağı ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

YAPICI BİR YAKLAŞIM

Heyet, ABD Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ticaret Odası ve ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyeleri ile görüşmeler yaptı.

Dört günlük ziyareti değerlendiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye-ABD dostluk ve müttefiklik ilişkilerinin önemi ile var olan önemli sorunlar ve görüş ayrılıkları temas kurduğumuz tüm çevreler tarafından vurgulanmıştır. Aynı zamanda, sorunların ve görüş ayrılıklarının giderilmesi yönündeki işbirliği iradesini de gördük. Tüm ilgili çevrelerin karşılıklı olarak birbiriyle yapıcı bir yaklaşımla diyalog kurmasına ve olumlu yönde somut adımlar atmasına ihtiyaç var. Türkiye-ABD dostluğu her iki ülke halkı için olduğu gibi, NATO ittifakı için ve Türkiye’nin bulunduğu bölge için son derece önemlidir. Biz, muhatabımız ABD Ticaret Odası ile başta serbest ticaret anlaşması olmak üzere, ikili ticaret ve yatırım önündeki sorunların ve işbirliği imkânlarının ele alınacağı ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu ABD’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin dört ana başlık üzerine yoğunlaştığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!