TMSF'den Toprak Grubu açıklaması

Güncelleme Tarihi:

TMSFden Toprak Grubu açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 16:23

TMSF, bugün basında yer alan Danıştay'ın Toprak Grubu ile ilgili kararların yürütmesini durdurmasına yönelik bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Toprak'tan karşı açıklama

Açıklama şöyle:

"Öncelikle Danıştay 13. Dairesinin bugün kurumumuza tebliğ edilen yürütmeyi durdurma kararı, malların iadesine ilişkin değil, borç miktarının tespitine ilişkindir. Şöyle ki; 9 Ocak 2009 tarihinde, daha önce üzerinde uzlaşılan protokol hükümlerini yerine getirmemekte ısrar eden Toprak Grubu’na 132 milyon USD ödeme emri gönderilmiş, bu alacağın ödenmemesi durumunda temerrüt hükümlerinin uygulanacağı ihtar edilmiştir. Toprak Grubu tarafından ödeme yapmaya ilişkin bir iyiniyet gösterilmediği için, 13 Ağustos 2009 tarihinden temerrüt faizleri işletilerek 6 milyar 366 milyon TL üzerinden takip başlatılmıştır.

Halis Toprak ve Mehmet Toprak tarafından Fon Kurulunun  9 Ocak 2009 ve 13 Ağustos 2009 tarihli kararlarının iptali ve borç miktarının yeniden tespiti için dava açılmıştır. Danıştay 13. Dairesi sözkonusu Fon Kurulu kararlarının yürütmesinin durdurulmasına karar vererek, daha önce yapılmış olan tahsilatların mahsup edilmesinden sonra, 6 Ağustos 2009 itibariyle borç miktarının yaklaşık 290 milyon USD olduğuna karar vermiştir.

Haberin Devamı

TMSF yargı kararlarına uygun olarak işlem tesis edecek olup, yeni borç miktarı üzerinden yasal takibini sürdürecektir. Dolayısıyla bu kapsamda Toprak Grubu’na mallarının iade edilmesi sözkonusu değildir.

Ayrıca Danıştay 13. Dairesi tarafından yürütmenin durdurulması kararlarına karşı TMSF tarafından Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu nezdinde yasal süre içinde itiraz edilecektir."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!