TMSF’ye ’Döngel Kárhanesi’ fırçası atıyorlar

Güncelleme Tarihi:

TMSF’ye ’Döngel Kárhanesi’ fırçası atıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 00:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 2004 başından bugüne kadar elektronik posta, dilekçe ve telefon yoluyla 21 bini aşkın vatandaşa bilgi verdi.

Haberin Devamı

TÜKETİCİ ŞİKAYETLERİ:

TMSF’nin Bilgi Edinme Bölümü’ne gelen talepler ile Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü telefonla arayan vatandaşlar, bilgi edinme dışında bazı ilginç taleplerde de bulundu. Fon’a sık sık tüketici şikayetleri de geldi. 2004’te 9 bin 152 ve 2005’te 12 bin 84 talebe yanıt veren Fon, bu yıllarda vatandaşlardan çok sayıda telefon da aldı.

KREDİ KARTI BAŞTA:

Her ay yüzlerce kişinin bilgi talep ettiği Fon’a en çok kredi kartı sorunlarının çözümü ve tasarruf teşvik numarasının öğrenilmesi için başvuruda bulunuldu. Fon’un ilgisi olmadığı halde kredi kartları konusunda karşılaştıkları sorunları anlatarak iptali konusunda neler yapabileceğini soranların, "Döngel Kárhanesi" filmini TMSF’nin çevirdiğini düşünüp çıkışanların yanı sıra TMSF’nin başarıyla yürüttüğü satış ihalelerini duyarak, sahip oldukları araçları TMSF’nin satmasını isteyenlere de rastlandı.

UZANLAR’I YAKALAYIN:

Haberin Devamı

Bu arada Fon çalışanları ile vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Telefonla bilgi talebinde bulunan bir vatandaş, "Batık bankacıların (Uzanlar) nerede olduğu konusunda televizyon kanallarında adresler veriyorlar. Niye gidip yakalayıp getirmiyorsunuz?" diye sorarken, TMSF görevlisinin, "O bizim görev ve yetki alanımıza girmiyor. Yakalayıp getirmek güvenlik güçlerinin işi" demesi üzerine aynı vatandaşın "O zaman güvenlik şubenize söyleyin bitirsinler bu işi" demesi de hatırlanan ilginç diyaloglar arasında yer alıyor. Havalimanında kredi borçlarından dolayı çıkış yasağı bulunan bir kişiye TMSF tarafından borcundan dolayı kendisine yurtdışı yasağı konulduğu söylendı.

Vatandaş TMSF’ye neler soruyor

Otomobilimi TMSF galerisinde satar mısınız? Aracımın değerini öğrenmek için yardım eder misiniz?

Satışa çıkardığınız bu silahların balistiğini araştırdınız mı? Sonra başımıza iş açmasın?

Nasıl böyle bir film (Döngel Karhanesi) çevirirsiniz? Size yakışıyor mu?

Telsim satıldı, şimdi biz kontör kartlarımızı Vodafone’dan mı alacağız?

TMSF’nin bankalarından kredi veriyor musunuz?

Oğluma bisiklet alacağım. Elinizde ikinci el iyi bisiklet var mı?

Sizin emlak dükkanınızda Boğaz’ı gören bir arsa var mı?

600 YTL değerinde pencere yaptırdım. Fakat hiç memnun değilim. Hatalar düzeltilmedi. Firma başvurularıma ilgisiz kaldı. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!