TMSF: Toprakbank kapatılmadı

Güncelleme Tarihi:

TMSF: Toprakbank kapatılmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 11:11

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprakbank`ın her türlü bankacılık faaliyetinde bulunma ve mevduat kabul etme işlemlerine devam ettiğini bildirdi.

TMSF tarafından yapılan açıklamada, Toprakbank`ın kapatılmasına ilişkin olarak Fon tarafından alınmış bir kararın bulunmadığı belirtildi

Açıklamada, şöyle denildi: ``30 Kasım 2001 tarihi itibarıyla yönetim ve denetimi ile hisse senetlerinin mülkiyeti TMSF`ye intikal eden Toprakbank, her türlü bankacılık faaliyetlerinde bulunma ve mevduat kabul etme işlemlerine devam etmektedir.

Kamuoyunda yaratılan izlenimin aksine Toprakbank`ın kapatılmasına ilişkin olarak TMSF tarafından alınmış bir karar bulunmamaktadır.

Bu nedenle Toprakbank mudilerinin mevduatlarının akıbeti konusunda herhangi bir kaygı duymalarına gerek yoktur.``

HASDEMİR: KAPATILACAK BANKALAR ARASINDA DEĞİL

Toprakbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Cemalettin Hasdemir, 31 Aralık 2001`e kadar kapatılması düşünülen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kapsamındaki bankalararasında Toprakbank`ın bulunmadığını bildirdi.

Hasdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Toprakbank`ın her türlü bankacılık işlemlerini yapmaya ve mevduat kabul etmeye devam edeceğini belirterek, ``Bankanın mudilerinin mevduatlarının akıbeti konusunda herhangi bir kaygı duymalarına gerek yoktur`` dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!