TMSF Nergis Grubu'na ipotek koyacak

Güncelleme Tarihi:

TMSF Nergis Grubuna ipotek koyacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2005 11:44

TMSF Başkan Yardımcısı Salim Alkan, diğer kamu idarelerinin muvafakatının sağlanması durumunda, Nergis Holding’e ait 20 adet, Polylen ve Sifaş’a ait 3’er adet gayrimenkul üzerine ipotek konulacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Alkan, Fon ile Nergis Grubu arasında düzenlenen 19 Ağustos 2004 tarihli ana protokol ve 23 Kasım 2004 tarihli ek protokolde belirtilen teminat yükümlülüklerinin yerine getirilmesi konusuyla ilgili olarak İMKB Başkanlığı’na bir açıklama gönderdi.

Protokolün imzalanmasından sonra en geç 3 ay içinde gayrimenkul ipoteği tesisinin, sözkonusu gayrimenkuller üzerinde vergi daireleri ile SSK tarafından konulan hacizlerin bulunması nedeniyle ilgili Tapu Daireleri tarafından yerine getirildiğini bildiren Alkan, alacaklı amme idarelerinin muvafakatının sağlanması konusunda borçlu Nergis Grubu tarafından görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi.

Alkan, Amme İdarelerinin muvafakatının sağlanması durumunda, protokolde yer alan halka açık şirketlerden Nergis Holding’e ait 20 adet, Polylen Sentetik İplik Sanayi ve Sifaş Sentetik İplik Fabrikaları’na ait 3’er adet gayrimenkul üzerine ipotek konulacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Alkan, halka açık firmaların ipoteğinin kendi borçlarının teminatı için alınacağını kaydetti

Alkan, protokolün yürürlüğe girdiğini, TMSF hacizlerinin kaldırılmasının mali sorumluluk davaları, şahsi iflas ve tazminat davalarıyla ilgili hükümler, geçerlilik şartı olarak yer alan teminatlanma işlemlerinin henüz bitmemesi nedeniyle uygulamaya konamadığını bildirdi.

"MEDYA GRUBU VARLIKLARI İÇİN HERHANGİ BİR MUTABAKAT YOK"

TMSF Başkan Yardımcısı Salim Alkan, Medya Grubu’na ait Sabah Gazetesi, ATV kanalı gibi varlıkların değerlendirilmesine yönelik olarak muhtemel alıcılarla görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Konuyla ilgili olarak halihazırda herhangi bir mutabakat sözkonusu değildir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!