TMSF Kanal 1'i Ciner'e iade edecek

Güncelleme Tarihi:

TMSF Kanal 1i Cinere iade edecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 16:37

TMSF, Turgay Ciner'e ait Kanal 1 televizyonu, bir radyo ve bazı dergiler ile taşınmazları Ciner'e iade edecek ve Merkez Grubu şirketlerine aktardığı para karşılığında da Ciner'e 120 milyon dolar ödeyecek.

Haberin Devamı

Ciner Grubu ile Bilgin Grubu arasında yapılan gizli protokol sonrasında Fon'un el koyduğu mal varlıkları arasında yer alan Kanal 1 televizyonu, Radyo Marmara, Sefaköy'deki stüdyolar, Bugün gazetesinin kiracı konumunda olduğu Esentepe'deki bina, Marie Clair, Rolling Stone ve Arena dergilerinin iadesi çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Fonun, Bilgin Grubunun Ciner Grubuyla gizli protokol yaptığı için her iki grubun ortak olduğu şirketlere el koyduğu ifade edilirken, Park Grubundan aktarılan mal varlığının bir protokol ile iadesinin yapılacağı, bunun, TMSF'nin atadığı Merkez Grubu Yönetim Kurulunun bu akşamki Genel Kurul toplantısında karara bağlanacağı, kararın ardından menkul ve gayrimenkullerin yönetiminin Turgay Ciner'e geçmiş olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Ciner Grubunun bu dönemde şirket içinde bazı yatırımlarda bulunduğu, dolayısıyla Ciner'e, TMSF'nin satacağı Merkez Grubu şirketlerinden elde edilecek gelirden 120 milyon doların nakit olarak ödeneceği belirtilirken, bu paranın, Turgay Ciner'in kendi şirketlerinden yatırım amaçlı Merkez Grubu şirketlerine aktardığı ve kayıtlı olan para karşılığında verileceği bildirildi.

Bu arada Ciner'in de bütün bunların karşılığında TMSF aleyhine açtığı bütün davalardan ve ATV ile Sabah'ın da aralarında bulunduğu Merkez Grubu şirketlerindeki haklarından vazgeçeceği kaydedildi.

TMSF İLE PARK GRUBU ARASINDAKİ PROTOKOL...

Etibank A.Ş hakim ortağı Dinç Bilgin Grubunun Fona olan borçlarının tahsiline yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda Merkez Grubu şirketlerinin yönetim ve denetimleri Fon tarafından devralınmış, varlıklar haczedilmiş ve Merkez Yayın Holding A.Ş'nin hisseleri de Fon mülkiyetine intikal ettirilmişti.

Bu işlemlerle ilgili olarak Park Grubu tarafından Fona karşı davalar açılmış, anlaşmazlıkların sulh ile çözümüne yönelik olarak Park Grubu ile Fon arasında görüşmeler yapılmış ve görüşmeler sonucunda TMSF ile Park Grubu arasında 29 Ağustos 2007'de bir protokol imzalanmıştı.

Protokolle, Park Grubu tarafından Merkez Grubu varlıklarının satış işlemlerinin Fon tarafından gerçekleştirilmesi, satış bedelinin tahsili, dağıtımı ve Bilgin Grubundan olan Fon alacaklarına Fonun dilediği şekil ve tutarda mahsubuna yönelik olarak Fon tarafından gerçekleştirilecek bütün işlemleri tamamen ve kayıtsız şartsız kabul etmeleri, Fon ve/veya Merkez Grubu ve/veya Medya Grubu aleyhine dava, şikayet, takip ve itiraz yoluna müracaat etmemeleri, yapılan bütün işlemlerle ilgili tüm itiraz, şikayet ve dava haklarından peşinen feragat etmeleri öngörülmüş olup, aynı çerçevede Merkez Grubunun oluşumu ve faaliyetleri aşamasında Bilgin Grubundan intikal eden varlıklar arasında yer almayan, Merkez Grubunun faaliyetleri sırasında edinilen veya Park Grubundan aktarılmış olan nakit değer, varlık ve şirketlerin Park Grubuna iadesi düzenlenmişti.

UZAN GRUBU OLAYI

Öte yandan TMSF'nin, Uzan'ın Fon aleyhine yurt içi ve yurt dışında açtığı davalardan vazgeçmesi halinde, Uzan Grubu ile tekrar masaya oturabileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!