TMSF, Garipoğlu’nun 5 şirketini 158.8 milyon dolara satışa çıkardı

Güncelleme Tarihi:

TMSF, Garipoğlu’nun 5 şirketini 158.8 milyon dolara satışa çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 00:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Garipoğlu’nun 5 şirketini satışa çıkardı. 2010 Şubat ve Mart aylarında ihaleye çıkarılacak olan ticari ve iktisadi bütünlükler; Akmaya, Ak Nişasta Avpil PVC Pencere ve Kapı Sistemleri, Berolina Plastik ile Entil Döküm’den oluşuyor.

TMSF, söz konusu şirketlerin satışından en az toplam 158.8 milyon dolar bekliyor. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, satışlar şöyle olacak:

Akmaya Ticari ve İktisadi Batanlağa’nan ihalesi 15 Şubat 2010’da yapılacak. Bu ihalede muhammen bedel 84 milyon 700 bin Amerikan dolar olarak belirlendi.

Ak Nişasta Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 17 Şubat 2010’da ihale edilecek. Bu ihalede belirlenen muhammen bedel, 22 milyon 400 bin dolar.

Avpil PVC Pencere ve Kapı Sistemleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün ihalesi 24 Şubat’ta yapılacak. Muhammen bedel ise 10 milyon 200 bin Amerikan dolar olacak.

Berolina Plastik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 22 Şubat’ta ihale edilecek. Bu şirket 14 milyon 500 bin dolardan ihaleye çıkacak.

Entil Döküm Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 8 Mart 2010 tarihinde satışa çıkarılacak. Entil’in ihalesi ise 27 milyon dolar muhammen bedelle yapılacak.

Teklifler dolarla verilecek

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, bu şirketlerin ihaleleri kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek. İhaleler, Kurul’un onayı ile sonuçlandırılacak. Satış Komisyonu, şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihalelere açık artırma ile devam edilecek. Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk 3 teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek. Teklifler peşin olarak dolar cinsinden verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!