TMSF’den Mazhar Zorlu’ya haciz

Güncelleme Tarihi:

TMSF’den Mazhar Zorlu’ya haciz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 00:00

TMSF'nin İzmir'de bulunun Mazhar Zorlu Holding'in EGS Bank ve Toprakbank'a olan 50 milyon YTL'lik borcu nedeniyle İzmir'de çeşitli semtlerdeki şirket merkezlerinde eş zamanlı haciz ve muhafaza işlemi başlattığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, bugün TMSF yetkilileri Mazhar Zorlu Holding A.Ş., Ege Yıldız Plastik Pazarlama Ticaret ve Sanayi A.Ş., Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi A.Ş., Ege Sökteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ege Basteks Tekstil ve Baskı Sanayi A.Ş., Egepamtur Tekstil ve Sanayi Ticaret A.Ş., Ege Sigorta Acenteliği ve Ticaret A.Ş., Alsancak Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. (Ege Palas Oteli) ve Güçbirliği Holding A.Ş'nin şirket merkezlerinin bulunduğu Çiğli, Alsancak, Çankaya, Buca ve Gaziemir ilçelerinde eş zamanlı haciz ve muhafaza işlemine başladı.

İşlemlerin grup yönetiminin evlerinin de bulunduğu Urla ilçesinde de sürdüğü öğrenildi. Yapılan işlem neticesinde adreslerde tespit edilen menkuller de muhafaza altına alınarak İstanbul'a götürüldü.

Haberin Devamı

Yapılan işlemde Mazhar Zorlu Grubu borçlu firmaları ve kefilleri hakkında yapılan malvarlığı araştırması neticesinde, borçlulara ait olduğu tespit edilen gayrimenkul tapu kayıtlarına, araç trafik kayıtlarına, banka ve şirketlerdeki hisse, mal, hak ve alacaklarına da haciz konulduğu belirtildi.

"BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ"

Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Kemal Zorlu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) yaklaşık 4 milyondolar borçlarının olduğunu, bunu da bu ay içinde ödeyip bitireceklerini  söyledi. Kemal Zorlu, TMSF yetkililerinin bugün grup şirketlerinde yürüttüğü  işlemlere ilişkin, açıklamalarda bulundu.

Holdingin TMSF'ye yaklaşık 4 milyon dolar borcunun olduğunu, TMSF ile  mutabakat sağlayarak borcu bu ay içinde ödeyip bitireceklerini anlatan  Kemal Zorlu, şöyle konuştu:

"TMSF'ye olan borcu hiç inkar etmedik. Geçmişte de borcun ödenmesi  konusunda mutabakat sağlamak için görüşmeler yaptık. Bu ay içinde ödeme  olacak. TMSF haklı olarak verdiğimiz mal beyanına göre inceleme yapıyor.  Farklılıklar var mı yok mu tespit ediliyor. Mal varlığının hareket  etmesini engelleme amaçlı bir girişimde bulunuyor. Bu haklı  görülebilecek bir girişimdir."

Zorlu, Holdingin “EGS Bank ve Toprakbank'a olan 50 milyon YTL'lik borcu  nedeniyle” işlemlerin yapıldığının belirtilmesi üzerine “Holdingin  borcu en fazla 4 milyon dolar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!