TMSF, Demirel ve Uzan’dan 12.2 milyon YTL’lik gayrimenkul satıyor

Güncelleme Tarihi:

TMSF, Demirel ve Uzan’dan 12.2 milyon YTL’lik gayrimenkul satıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:08

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan ve Demirel Grubu’ndan hacettiği 14 gayrimenkulü 12 milyon 260 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkardı.

TMSF’nin batık İmar Bankası nedeniyle Uzanlar’dan ve batık Egebank nedeniyle Demirel Grubu’ndan haczettiği 14 gayrimenkul 23 Şubat Perşembe günü TMSF Merkez Binası’nda yapılacak açık artırmayla satılacak. Arsa, iş merkezi, bina ve bürolardan oluşan gayrimenkuller İstanbul, Mersin, Adana, Samsun, Bursa ve İzmir’de bulunuyor.

Uzan Grubu’ndan haczedilen 11 gayrimenkulün 7’si Sarıyer’in Demirciköy sahilinde bulunuyor. Söz konusu taşınmazlar toplam 2 milyon 85 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkacak. Gruptan haczedilen diğer 4 gayrimenkul arasında yer alan kargir han ise eski İmar Bankası Karaköy Şubesi olarak kullanılıyordu. Galataport projesiyle daha cazip hale gelen bölgede yer alan bina için 3 milyon 200 bin YTL bedel belirlendi.

İmar Bankası’nın Samsun şubesi olarak kullanılan bina da 2 milyon 400 bin YTL bedelle satışa çıkarılırken, Adana’da bulunan bir arsa ise 1 milyon 200 bin YTL ve Mersin’de üzerinde antrepo bulunan bina ve arsası da 2 milyon 400 bin YTL’ye alıcı arayacak. Uzan Grubu’na ait söz konusu gayrimenkuller için toplam 11 milyon 285 bin YTL muhammen bedel belirlendi.

Demirel Grubu’ndan haczedilen 3 gayrimenkulün 2’si Bursa’da, diğeri ise İzmir’de bulunuyor. Bursa’da bulunan bürolar toplam 125 bin YTL, İzmir’de bulunan arsa ise 850 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkarılacak. İhaleye katılacakların satın almak istedikleri her bir gayrimenkulün yüzde 7.5 oranında teminat yatırmaları gerekiyor. 23 Şubat’ta düzenlenecek ihalede satılamayan gayrimenkuller 2 Mart’ta yapılacak ikinci ihalede alıcı arayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!