TMSF Cavit Çağlar'ın fabrikalarını satıyor

Güncelleme Tarihi:

TMSF  Cavit Çağların fabrikalarını satıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 15:41

TMSF’nin devraldığı Nergis Grubu şirketlerinden Yasemin Mensucat ve Aksoylar Tekstil’e ait Bursa’daki iki fabrikanın ihalesi 17 Ekim Çarşamba günü yapılacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Cavit Çağlar’ın borçlarının tasfiyesi kapsamında yönetim ve denetimini devraldığı Nergis Grubu şirketlerinden Yasemin Mensucat ve Aksoylar Tekstil’e ait Bursa’daki 2 fabrikayı 17 Ekim Çarşamba günü yapılacak ihalede toplam 25 milyon 475 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkaracak.

TMSF’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu iki fabrikanın satış ihalesi, TMSF Binası’nda yer alan Konferans Salonu’nda saat 11.00’de başlayacak. 19 milyon 780 bin YTL muhammen bedele satışa çıkarılacak Yasemin Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait fabrika toplam 65 bin 484,4 metrekare işletme alanı ve toplam 29 bin 454 metrekare kapalı alana sahip bulunuyor. Sekiz parsellik taşınmaz; idare ve fabrika binası, yeni tesis binası, kazan dairesi, büyük ve küçük depo, puantörlük ve bekçi bina bölümlerinden oluşuyor.

Aksoylar Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait 5 milyon 695 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkarılacak 3 parsellik diğer fabrika ise 6 bin 604,96 metrekare toplam işletme alanı ve 10 bin 035 metrekare toplam kapalı alana sahip bulunuyor. Fabrika idari bina ve fabrika binasından oluşuyor.

Söz konusu taşınmazlar, Bursa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alıyor. Tesislerin yakın çevresinde Sifaş, Polylen, Bisaş, Beltan, Burçelik ve Jakartes, Renault Mais, Coats İplik, Mako ve Maysan firmalarına ait tesisler bulunuyor.

Gayrimenkuller, muhammen değerlerinin yüzde 75’i ve rüçhanlı alacaklar ile satış masraflarını geçmesi koşuluyla en çok artırana ihale edilecek. Verilen bedel muhammen değerin yüzde 75’inden az olur ya da hiç alıcı çıkmazsa, ikinci satış 24 Ekim Çarşamba günü aynı adres ve saatte gerçekleştirilecek.

İhaleye katılacakların, her bir taşınmaz için belirlenen muhammen bedelin yüzde 7.5’i tutarındaki nakit teminatı, Vakıflar Bankası T.A.O Esentepe Şubesi’ndeki 2002621 numaralı YTL hesabına yatırdığına ilişkin dekontu, teminatın nakit verilmemesi durumunda ise bankalarca verilen şartsız, kesin ve süresiz teminat mektubu veya aynı tutardaki hazine tahvil ve bonolarını, ihale günü ve saatine kadar Satış Komisyonu’na teslim etmeleri gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!