TMSF Ahmet Afif Paşa Yalısı'nı yarın satışa çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

TMSF Ahmet Afif Paşa Yalısını yarın satışa çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2009 11:09

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar'a ait Ahmet Afif Paşa Yalısı’nı 40 milyon 100 bin TL bedelle ikinci kez satışa çıkardı. Yalının ihalesi yarın saat 14.30’da, TMSF Binası’nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

TMSF’den yapılan açıklamaya göre, İstinye Mahallesi, Köybaşı Caddesi Sarıyer-İstanbul adresinde bulunan gayrimenkul, iki parselden meydana geliyor. 21 parselde yer alan 2242,28 metrekare yüz ölçümlü tarihi yalıda, zemin kat, 2 normal kat, çatı katı ve çatı arası bulunuyor. Toplam 22 oda ve sofası olan gayrimenkul bin 250 metrekare kapalı alana sahip. Yalı ile bitişik konumda yer alan 22 numaralı parselde, içinde garajı ve kayıkhanesi bulunan bahçeli kargir ev mevcut. 22 numaralı parseldeki taşınmazın ise 129/706 hissesi satışa sunulacak.

AHMET AFİF PAŞA YALISI

İnşaat yılı 20. yüzyıl başı olan yalı eklektik ahşap bağdadı tarzında inşa edildi. Yalının ilk sahibi Refia Sultan’ın eşi (Beyrutlu) Levazım Dairesi reisi Ahmet Afif Paşa'ydı. Yalı, Levazım Reisi ve Birinci Ferik Ahmed Afif Paşa (1852-1920) tarafından dönemin ünlü mimarı aynı zamanda Osmanlı Bankası mimarı olan Alexandre Vallaury'ye yaptırıldı. Tapuda, Sarıyer, 57 pafta, 230 ada, 21 parsel ile kayıtlı olan Yalı, bir zemin, iki normal, çatı katı ve çatı arası olmak üzere toplam beş kattan oluşuyor.

Haberin Devamı

YALININ ÖZELLİKLERİ

 

Bir zamanlar Yeşilçam filmlerine set olarak kiralanan yalıda, 80’li yılların ortasından itibaren 17 yıl boyunca Uzan ailesi oturdu. 2006’da TMSF’nin kontrolüne geçen yalının bugünkü ev sahibi ise "Binbir Gece" dizisi. "Aşk-ı Memnu" dizisinin bazı sahnelerinin de çekildiği yalıda, Agatha Christie'nin konuk edildiği söyleniyor. Hatta Christie'nin ünlü kayıp anahtarının bu yalıda olduğu rivayet ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!