TMSF: 15 gruptan 2.5 milyar dolar alınacak, Adabank iki ayda satılacak

Güncelleme Tarihi:

TMSF: 15 gruptan 2.5 milyar dolar alınacak, Adabank iki ayda satılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 00:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, bugün itibariyle 15 grup ve kişiden 2.5 milyar dolar alacakları olduğunu açıklarken, Adabank’ı iki ay içinde yeniden satışa çıkacaklarını duyurdu.

Gündemdem düşmek iyi
Gül, 2003 yılından beri sisteme herhangi bir bankanın inkital etmediğini, bundan da memnuniyet duyduklarını dile gtirirken, bu nedenle TMSF’nin gündemden düştüğünü kaydetti. Gül, şöyle konuştu: “TMSF’nin gündemden düşmesi; Türkiye ekonomisi açısından finans sisteminin ayakta durduğunu, bütün ekonomik krize rağmen finans sisteminin sağlam olduğunu, çalışmaların ve hamlelerin doğru ve zamanında yapıldığını göstermektedir.”
Kurumlara 5 milyar dolar
Bankacılık Kanunu gereği TMSF’nin ödediği paranın 6.5-7 milyar dolar civarında olduğunu söyleyen Gül, şu bilgileri verdi: “Bu paranın 4 milyar dolarını Maliye’ye, 1 milyar dolarını Telekom nedeniyle Hazine’ye ödedik. Alacağımıza mahsup tutar 700-800 milyon dolar gibi bir tutar. Önemli bir tahsilat sağlanmış durumdayız.”
İlgili kanunda vergi ve SSK alacaklarının bütün alacaklardan önce tahsil edileceğine dair hüküm olması nedeniyle tahsil ettikleri paraları oralara aktardıklarını ifade eden Gül, “O tahsilat çok önemli bir tahsilattı. 2006 yılında bütçe yaklaşık 4 milyar dolar civarında fazla verdi. Bugün itibariyle 15 grup ve kişiden yaklaşık 2.5 milyar dolar alacağımız var” dedi. Gül, Uzan Grubu’ndan kalma Adabank’ı 2 ay içinde yeniden satışa sunacaklarını anlatarak, “Daha önce fiyatları uygun bulmadığımız için satmadık.  BDDK’dan satış yöntemiyle ilgili bir değişiklik yapmasını istedik. BDDK bankalar için hisse satışı dışında satış yönteminin olmayacağını söyleyince tekrar hisse satışıyla satmaya devam edeceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!