TL Piyasaları

Güncelleme Tarihi:

TL Piyasaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

TL faizleri yüksek seyredecek


Ne oldu?
Piyasa 742 trilyon lira eksi rezervle güne başladı. Merkez Bankası üç günlük repo ihalesi ile 965 trilyon liralık fonlama yaptı. Gecelik repo faizleri İMKB'de yüzde 120, İnterbank'ta yüzde 160 oldu. Bono piyasında dalgalı bir seyir izlendi. 20 Haziran 2001 vadeli kağıdın bileşik faizi günü 81.63 seviyesinden kapattı.

Neden oldu?
Sabah saatlerinde hem TL hem de bono faizleri düşüş eğilimindeydi. Bono piyasasına gelen alımlar öğleden sonra gecelik repo faizlerinin yükselmesi ile satıcılı bir trend izledi. Bono da işlem hacmi oldukça durgun. Piyasanın en aktif kağıdı 20 Haziran'ın faizi bir ara yüzde 88'e kadar çıktı. Merkez Bankası'nın fonlamada yetersiz kalması ve dövizde beklenen satışın gelmemesi üzerine TL faizleri özellikle öğleden sonra yükseldi.

Ne olacak?
Bankaların disponbilite talepleri TL faizlerinin düşmesine engelleyecek. Uzmanlar, TL faizlerinin yıl sonuna kadar yüksek gideceğini bu nedenle likit kalmayı öneriyorlar. Bu hafta vergi, maaş ve dış borç ödemeleri ile piyasanın daha da sıkışması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!