TL Piyasaları

Güncelleme Tarihi:

TL Piyasaları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Rahatlama haftaya kaldı



Ne oldu?
Piyasa oldukça sıkışıktı. Gecelik repo faizleri yüzde 60-70 aralığında seyretti. Bono piyasasında sıkışıklığın etkisi ile bileşik faizler bir miktar yükseldi. 20 Haziran 2001 vadeli kağıdın faizi yüzde 38.09 oldu.

Neden oldu?
Özel sektör maaş ödemeleri, aysonu olmasından dolayı bankaların pozisyon kapamaları ile sıkışıklık arttı. Bileşik faizler fonlamaya bağlı hareket etti. Gecelik faizler düne göre artış gösterdi.

Ne olacak?
Gelecek hafta TL sıkışıklığının azalması bekleniyor. Buna bağlı olarak O/N faizler yüzde 40'lara düşecek. Bileşik faizlerde fonlama maliyetinin etkisi ile gevşeme gösterebilir.

Uzman gözüyle

Bayındırbank Hazine Bölümü

Daha çok piyasada al-sat işlemleri yapılıyor. Enflasyonun yüzde 35'lerde gerçekleşeceğini düşünürsek bileşik faizler için taban yüzde 35 olmalıdır. Piyasada belirsizlikler var. İnce ayar ile nelerin yapılacağı tam olarak bilinmiyor. Bütçeye ilişkin gelişmeler de önem taşıyor. Bilanço döneminde Merkez Bankası net iç varlıklar hedefi doğrultusunda parayı kısabilir. Bu gelişme de döviz talebini artırarak likiditeyi sıkıştırabilir. Böylece bono faizleri yüzde 35'lerin altına inmekte zorlanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!