TL Piyasaları

Güncelleme Tarihi:

TL Piyasaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bono da yükseliş sinyalleri



Ne oldu?
Piyasada TL sıkışıklığı bugün de devam etti. İMKB'de oluşan gecelik faizler yüzde 37, İnterbank faizi ise yüzde 39 olarak gerçekleşti. Bono bileşik faizleri yüzde 31 seviyelerinde işlem gördü.

Neden oldu?
Piyasada beklentinin azalması ve fonlama maliyetinin yüksekliği bono faizleri üzerinde baskı yaratıyor.

Ne olacak?
Uzmanlar, bono bileşik faizlerinin yüzde 31.5-32.5 seviyesinde seyretmesini bekliyorlar. 9 Mayıs Salı günü Hazine'nin 15 aylık bir tahvil ihalesi bulunuyor. Bu ihalede planlanan net satışın 500-700 trilyon olduğu açıklandı.

Uzman Gözüyle

Murat Öztürk - Sümerbank Bono Dealer

Bugün cumhurbaşkanlığı seçimleri bonoda alım getirmedi. Bundan sonrada fazla bir beklentinin bulunmaması nedeniyle bono faizlerinin bir miktar yükseleceğini düşünüyoruz. Ayrıca fonlama maliyetinin yüksekliği de bileşik faizlerin düşüşünü engelliyor. Piyasanın en aktifi olan 20 Haziran 2001 vadeli kağıtta bileşik faizlerin 31.5-32.5 aralığında hareket etmesini bekliyoruz. Şu anda bu kağıt pazartesi valörlü yüzde 31.58 seviyesinde işlem görüyor. Türk Lirası açısından ise piyasada fazla bir değişiklik yoktu. Gecelik repo oranları yüzde 30'ların üzerinde seyretti. Gecelik repo faizleri yüzde 30'ların altına inmedikçe bono satış baskısı altında kalacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!