Titan'da haciz, lüks otolardan başladı

Güncelleme Tarihi:

Titanda haciz, lüks otolardan başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Titan adlı saadet zincirine yönelik haciz dalgası, lüks otomobillerden başladı. Maliye Bakanı Zekeriya Temizel'in talimatı çerçevesinde harekete geçen İstanbul Defterdarlığı, Titan'ın başında bulunan Kenan Şeranoğlu ve yakınlarına ait beş otomobil için ihtiyati haciz kararı aldırdı. Defterdarlık ayrıca, İstanbul Tapu Bölge Müdürlüğü'ne başvurarak, Titan ve perde arkasındaki Data adlı organizasyonun başında bulunanların sahip olduğu gayrimenkullerin dökümünü istedi.

İZMİR'E BİLGİ VERİLDİ

İstanbul Defterdarlığı yetkilileri, Titan'ın kayıtlarının İzmir'de bulunduğunu hatırlatarak, şunları söylediler: ‘‘Ancak, biz İzmir'deki arkadaşlarımıza yardımcı olmak için başta Kenan Şeranoğlu olmak üzere, Titan ve Data'da ismi geçen tüm şahısların mal varlıklarını araştırdık. İlk elde ettiğimiz bilgilerle Kenan Şeranoğlu ve yakınlarına ait toplam beş otomobil tespit ettik. Bunlar için ihtiyati haciz koyduk. Bu konuda İzmir Defterdarlığı ve ilgili vergi dairesine bilgi aktardık.’’

DİĞER VARLIKLARI ARAŞTIRILIYOR

İstanbul Defterdarlığı yetkilileri, Titan ve Data'nın İstanbul'da irtibat bürosu gibi görünen yerleri olduğunu belirterek, şöyle konuştular: ‘‘Ancak, bunların telefonları yanıt vermiyor. Adreslerde kimse bulunmuyor. Biz Titan'da tespit ettiğimiz Hakan Kenan Şeranoğlu, S. Barbaros Şeranoğlu, Kenan Hakan Şeranoğlu, K. İnci Şeranoğlu, Fevzi Barbaros Şeranoğlu ile Data'daki Federal Fatih Gülal ve Ahmet Hakan Baz'ın gayrimenkul varlıklarının araştırılması için İstanbul Tapu Bölge Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk. Bu kişiler adına belirleyeceğimiz taşınmaz mallara da ihtiyati haciz konulacak.’’

MALİYE, Titan ve onunla bağlantılı Data adlı saadet zinciri için haciz işlemlerini başlattı. İstanbul Defterdarlığı, Kenan Şeranoğlu ve yakınlarına ait bir Grand Cherokee, iki BMW, bir Mercedes ve bir Renault otomobile ihtiyati haciz kararı aldırdı.

Haciz konulan otolar

1998 model Grand Cherokee: Kenan Hakan Şeranoğlu adına kayıtlı

1997 model Mercedes: Hakan Kenan Şeranoğlu adına kayıtlı

1995 model BMW: K. İnci Şeranoğlu adına kayıtlı

1993 model BMW: Fevzi Barbaros Şeranoğlu adına kayıtlı

Renault 12 TSW: S. Barbaros Şeranoğlu adına kayıtlı

Lamborghini çalınmış

Titan'ın Türkiye direktörü Kenan Şeranoğlu'nun kullandığı lüks Lamborghini otomobil, bir süre önce Ataköy'de oturduğu apartmanın garajından çalındı. Şeranoğlu'nun başvurusu üzerine araştırmalara başlayan polis, lüks otomobili Ataköy 7'nci Kısım'da terk edilmiş olarak buldu. Camı kırılıp, koltukları yırtılan otomobilde büyük maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Bu arada Şeranoğlu'nun, Ataköy 11'inci Kısım'da oturduğu daireye son haftalarda hiç uğramadığı, apartmanın altındaki kapalı garajda duran Lamborghini, Ferrari ve diğer lüks otomobillerin de bir kaç gün önce götürüldüğü öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!