TİSK Başkanı'dan Putin'e işsizlik 'tavsiyesi'

Güncelleme Tarihi:

TİSK Başkanıdan Putine işsizlik tavsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 13:44

TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik'in başkanlığını yaptığı B20 İş Yaratma ve İnsan Sermayesine Yatırım Görev Gücü tarafından hazırlanan ve işsizlik sorunun çözümüne ilişkin tavsiyeleri içeren metnin G20 dönem başkanı sıfatıyla Rusya Devlet Başkanı Putin'e sunulduğu bildirildi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonundan (TİSK) yapılan yazılı açıklamada, bu yılın eylül ayında düzenlenecek G20 Zirvesi'ne sunulmak üzere işveren kesiminin iş yaratma ve insan sermayesine yatırım konusundaki görüşlerini oluşturan "B20 Görev Gücü" çalışmalarını tamamladığı belirtildi.

Açıklamada, TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik'in başkanlığını yaptığı “B20 İş Yaratma ve İnsan Sermayesine Yatırım Görev Gücü”nün, G20 devlet ve hükümet başkanlarına yönelik hazırladığı tavsiye metnini, G20 Dönem Başkanı sıfatıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunduğu ifade edildi.

Tavsiyelerin, istihdam krizinin kaynaklarına inilmesini, hem iş yaratmaya hem de uzun süreli işsizlik sorununu aşmaya yönelik reform stratejilerinin uygulanmasını içerdiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!