Tırsan, Almanya'dan İtalya'ya sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Tırsan, Almanyadan İtalyaya sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türk treyler üreticisi Tırsan, Almanya'daki fabrikasından İtalya pazarına sıçradı. Tırsan, bir yılda İtalya pazarının yüzde 2'sini ele geçirdi. Tırsan'ın İtalya'daki distribütörü Rimcar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Paola Azzola, ‘‘Almanya'da bir Türk firmasının üretim yapması çok önemli bir olay’’ dedi.

TREYLER üreticisi Tırsan, Almanya'nın Goch kentindeki fabrikasında ürettiği ürünlerle Avrupa'nın en eski treyler pazarı olan İtalya'da lider olmayı hedefledi.

İtalya'nın köklü kuruluşu Rimcar S.R.L'nin distribütörlüğüyle İtalya'ya ihracatı gerçekleştiren Tırsan, ilk yıl treyler pazarının yüzde 2'sine sahip olarak 9 milyon marklık bir ciroya ulaştı.

Rimcar Yönetim Kurulu Başkanı Paola Azzola, 15 bin araçtan oluşan treyler pazarında 9 ay içinde 200 araç sipariş edip sattıklarını söyleyerek, ‘‘Almanya gibi bir ülkede bir Türk firmasının yatırım yapması çok önemli bir olaydır. Tırsan'ın Avrupa pazarında çok önemli bir adım attığına inanıyorum’’dedi.

Verona'da düzenlenen Ticari Araç Fuarı'nda Tırsan'ın bütün ürünlerini uluslarası alanlarda tanıtacaklarını belirten Azzola şöyle konuştu:

‘‘Fuarda sergilenen treylerler arasında işçilik olarak en iyi ürün Tırsan'a ait. Dünyanın en eski treyler pazarına sahip olan İtalya'da firmalar sahip oldukları eski teknoloji yüzünden siparişleri 5-8 ay arasında teslim ediyorlar. Tırsan ise Goch'ta ürettiği yaptığı treylerleri 2 ay içinde müşteriye teslim edebiliyor. Bu pazardaki en büyük avantajımız.’’

Tırsan İhracat Müdürü Ender Saraçer, 1999 yılında toplam 775 adet treyler ihraç ettiklerini belirterek, ‘‘Başta Almanya ve İtalya olmak üzere Avusturya, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Belçika ve Slovenya'ya ihracat yapıyoruz. Bu ihracatın yarısından fazlası bundan böyle Goch Tırsan'da üretilecek. 2000 yılında hedefimiz 1500 araç. Ayrıca bu yıl Fransa ve İngiltere pazarına girmeyi hedefledik. 2000 yılında Avrupa'ya ihracat hedefimiz 38 milyon mark’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!