TİM’de 3 aday çıktı

Güncelleme Tarihi:

TİM’de 3 aday çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 01:53

30 Haziran’da yapılması beklenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu’nda başkanlığa 3 aday çıktı. TİM Başkanvekili ve İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, İMİB Yönetim Kurulu Üyesi eski TİM başkanı Oğuz Satıcı ile İTHİB Başkan Yardımcısı İsmail Gülle TİM başkan koltuğu için yarışacak isimler arasında.

Haberin Devamı

71 bin üyeli Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) seçim heyecanı başladı. 30 Haziran’da yapılması beklenen ve 433 ihracatçının oy kullanacağı TİM Genel Kurulu’nda başkan adayları da meydana çıkıyor. İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, TİM eski başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri (İTHİB) Başkan Yardımcısı İsmail Gülle başkan adaylığını açıklayan 3 isim oldu. Adayların ortak mesajı ise; “Biz bir aileyiz, bu aileye yakışır bir seçim olsun.”

İHRACATÇI ARTACAK

Oğuz Satıcı’nın ardından dün TİM başkan adaylığını açıklayan Tahsin Öztiryaki, “Bugüne kadar TİM yönetimi olarak çok başarılı projelere imza attık. Koyduğumuz hedefler takdir edildi ve hükümet programına alındı. Bu doğrultuda ihracatçı birliklerimizin gerek yönetim kurulları gerekse TİM delegelerimizle yakın temaslarım oluyor, sürekli iletişim halindeyiz. Yol arkadaşlarımın talep ve teveccühlerinden aldığım cesaretle; TİM kurum kültürü ve İDDMİB geçmiş tecrübem ile TİM başkanlığına adayım. Bütün ihracatçı birlikleriyle uyum içerisinde çalışmak için yola çıkıyorum. Türkiye’yi daha da yukarılara taşımak için ihracatımızı ve ihracatçı sayımızı da artırmamız gerekiyor. Ülkemizi dünya ekonomisindeki hak ettiği müreffeh seviyeye getirmek amacıyla; yüksek katma değerli ürünler ile ihracatımızın katlanarak artmasını sağlamak. Türkiye ekonomisi bu şekilde daha da güçlenir. İhracatçı sayısı ve ihracat artınca daha güçlü firmalarımız olacak” dedi.

Haberin Devamı

AİLE VURGUSU YAPTI

Daha önce TİM başkanlığı için adaylığını açıklayan Oğuz Satıcı, “Süreç başladı. Önümüzdeki dönemde projelerimiz ile ilgili açıklama yapacağım” dedi. Pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısı ile TİM başkanlığına aday olacağını belirten İsmail Gülle ise, “Projelerimizi ve yapacağımız çalışmaları yarın açıklayacağım. Burada önemli olan TİM ailesinin birlik ve beraberlik çerisinde bu seçim sürecini geçirmesidir. Aileye yakışır bir seçim olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!